Optimale samenwerking in de zorg door centrale voorzieningen
5 oktober 2016

U kent Promedico en Care2U als softwareleveranciers voor de eerstelijnszorg. Wij voelen ons meer dan leverancier. Wij voelen ons verantwoordelijk voor snelle vooruitgang om zo patiëntenzorg en -welzijn te optimaliseren. Vanuit onze oorsprong en expertise doen wij dit door middel van samenwerking en innovatie. Maar hoe realiseer je dat? Dat is de vraag die wij ons ook hebben gesteld. Het antwoord dat Promedico en Care2U hebben, is ‘centrale voorzieningen’. Een organisch systeem waarmee alle partijen in de zorg eenvoudig met elkaar kunnen samenwerken. Als initiatiefnemers vertellen wij u hier graag meer over.

Open en samen

Samenwerking en goede communicatie zijn noodzakelijk om te voldoen aan de toenemende vraag naar kwaliteit, veiligheid, beheersbaarheid, service en efficiëntie in de zorg. Ondanks inspanningen van organisaties en mensen die intensief betrokken zijn bij zorg, kan helaas nog niet snel en goed genoeg aan de vraag worden voldaan. Momenteel bouwen en onderhouden softwareleveranciers allemaal apart van elkaar vergelijkbare functionaliteiten. Is het niet veel handiger als al deze partijen samenwerken aan deze onderdelen? Promedico en Care2U hebben daarom het initiatief tot centrale voorzieningen genomen. Een organisch, open systeem waarbij leveranciers samen verantwoordelijk zijn voor gemeenschappelijke elementen. Zo kunnen we sneller ontwikkelen, blijven de kosten laag en voldoet alles aan één standaard. Bovendien is het zeer eenvoudig voor alle partijen om op de voorzieningen aan te sluiten. Dat is beter voor iedereen.

Samen kom je verder

Om centrale voorzieningen breed in te zetten en een groot succes te maken, is langdurige samenwerking en betrokkenheid van zoveel mogelijk partijen noodzakelijk. Inmiddels zit een groot aantal leveranciers uit de zorg om tafel en zijn deze in werkgroepen aan de slag gegaan om de ideeën concreet te maken. De werkgroepen hebben vorige week al de eerste resultaten van onder andere afspraken maken, e-consulten en identificatie gepresenteerd en deze worden nu verder uitgewerkt. Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan een transparante gedragscode waarbij alle (concurrerende) partijen een gelijkwaardige rol hebben en het gemeenschappelijk belang voorop staat. Daarnaast is een goed financieringsmodel belangrijk en onder meer hiervoor is een innovatieve zorgverzekeraar bij de centrale voorzieningen betrokken. Tot slot is Stichting Koppeltaal voor de GGZ bezig met een soortgelijk initiatief en er wordt gekeken naar de mogelijkheid dit met de eerstelijnszorg te combineren. Niet alleen het aantal deelnemers neemt toe, maar ook het aantal belangstellenden groeit snel. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u nog vragen over de centrale voorzieningen? Dan kunt u contact opnemen met communicatie@promedico.nl. U leest meer over centrale voorzieningen in De Eerstelijn en op ICT&Health.

 

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.