Overname Mijn GezondheidsPlatform door Promedico en Care2U
5 april 2017

Softwareleveranciers voor de eerstelijnszorg Promedico en Care2U nemen het portaal Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. De overname past uitstekend in de strategie van Promedico en Care2U om verder te groeien als toonaangevende softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg.

Mijn GezondheidsPlatform (MGP) is een online platform dat sinds 2011 zelfzorg van patiënten ondersteunt. In het platform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering verankerd. MGP was onderdeel van Medicinfo, dat diensten levert op basis van zelfmanagement, e-health en empowerment. Directeur van Medicinfo Angelique Bonte: “Wij wilden de techniek van MGP overdragen aan een partij met de specialistische kennis en kunde om de opschaling en doorontwikkeling van het platform te realiseren. In Promedico en Care2U hebben wij de partners gevonden waarin wij het vertrouwen hebben dat zij dit waarmaken.”

MGP heeft een CE-certificering en is een door Zelfzorg Ondersteund! goedgekeurd zelfzorgplatform. Momenteel heeft MGP 13.000 gebruikers. Medicinfo focust zich verder op het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve persoonlijke begeleidingsdiensten.
Softwareleverancier Promedico is al ruim dertig jaar actief in de eerstelijns gezondheidszorg en breidt zich snel uit. Eerder dit jaar nam de organisatie al een meerderheidsbelang in ketenondersteuningssysteem (KOS) Care2U. Michiel Boerkamp, directeur van Care2U is verheugd met de overname van MGP: “Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.”

De overname van het zelfzorgplatform is een belangrijke stap voor Promedico en Care2U richting een geïntegreerde, regionale oplossing. De organisatie levert momenteel twee huisartsinformatiesystemen (HIS’en) en lanceert dit jaar het eerste farmaceutisch zorgsysteem (FZS) voor de apotheek. Algemeen directeur van Promedico Pita van Arkel noemt de overname zeer toekomstgericht. “De vraag naar samenwerking tussen zorgverleners, patiënten en mantelzorgers neemt alleen maar toe. Wij kunnen in deze vraag voorzien door één geïntegreerde oplossing te bieden. Binnen dit systeem blijven de functionaliteiten afgestemd op de behoeften van verschillende type gebruikers en sluiten alle onderdelen tegelijkertijd naadloos op elkaar aan. Hiermee wordt informatie-uitwisseling en samenwerking kinderspel en daar profiteert zowel de zorgverlener als de patiënt enorm van.” De regionale oplossing blijft altijd gebaseerd op ‘open, samen en persoonlijk’, wat inhoudt dat Promedico altijd bereid is tot samenwerking met andere systemen als dit de kwaliteit van zorg bevordert.

 

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.