Eerste apotheken kiezen voor farmaceutisch zorgsysteem Apro
10 aug, 2017

De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem APRO. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van APRO bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het een systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Binnen twee jaar is een compleet nieuw systeem gebouwd, dat naast ondersteuning van de logistieke processen ook farmaceutische zorg ondersteunt. It Noard is de eerste apotheek die het zorgsysteem in september dit jaar in gebruik zal nemen. De apotheek is verbonden aan Apotheek Sasburg en Apotheek Postma, waar APRO ook wordt geïmplementeerd. Apotheker Hans Schuurman is enthousiast over het nieuwe systeem.

De ontwikkeling bij onze huidige leveranciers gaat langzaam en ze laten steken vallen. We hebben meer vertrouwen in Promedico. Communicatie met de patiënt is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk. Maar ook het koppelen met andere systemen. Je moet niet alles zelf willen doen.”

Bekijk het hele persbericht hier.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...