Eerste apotheken kiezen voor farmaceutisch zorgsysteem Apro
10 augustus 2017

De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem APRO. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van APRO bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het een systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Binnen twee jaar is een compleet nieuw systeem gebouwd, dat naast ondersteuning van de logistieke processen ook farmaceutische zorg ondersteunt. It Noard is de eerste apotheek die het zorgsysteem in september dit jaar in gebruik zal nemen. De apotheek is verbonden aan Apotheek Sasburg en Apotheek Postma, waar APRO ook wordt geïmplementeerd. Apotheker Hans Schuurman is enthousiast over het nieuwe systeem.

De ontwikkeling bij onze huidige leveranciers gaat langzaam en ze laten steken vallen. We hebben meer vertrouwen in Promedico. Communicatie met de patiënt is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk. Maar ook het koppelen met andere systemen. Je moet niet alles zelf willen doen.”

Bekijk het hele persbericht hier.

 

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.