Promedico-ASP release 2020.7 live
24 september 2020

Release 2020.7 is alweer de achtste van dit jaar (in januari introduceerden we ook nog 2019.4.1). Daarmee liggen we goed op schema voor onze doelstelling van tien releases in 2020. Door het verhogen van de frequentie van vier (tot 2020 het gebruikelijke aantal) naar tien, kunnen we sneller verbeteringen doorvoeren. Nieuwe functionaliteiten introduceren we nu vaak in delen zodat we, indien nodig, nog aanpassingen kunnen doen voor de volgende release. Een goed voorbeeld hiervan is de Pneumokokkenvaccinatiemodule, waar we de functionaliteit met elke volgende release verder hebben uitgebreid.

Hieronder een aantal van de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Meer vind je terug in de release notes.

Zoeken naar patiënten verbeterd

Naar aanleiding van wat suggesties van gebruikers hebben we het zoeken naar patiënten in het medisch dossier, assistentenmodule en agenda-kalender uitgebreid. Zo kun je in het zoekscherm een huisnummer of de combinatie adres en huisnummer gebruiken om een patiënt op te zoeken.

Vanaf deze release is het ook mogelijk de resultaten te sorteren op naam, geboortedatum, adres en arts.

Ondersteuning Micorosoft Edge en beëindiging ondersteuning Internet Explorer

Release 2020.7 wordt ondersteund in de nieuwe versie van Microsoft Edge. Deze nieuwe versie van Edge wordt momenteel uitgerold en is te downloaden op https://www.microsoft.com/nl-nl/edge. De oude versie van Edge wordt niet ondersteund door Promedico-ASP.
Mogelijk moeten er instellingen aangepast worden voor Zorgdomein als je gebruik maakt van Edge. Deze aanpassingen staan beschreven in de release notes.

Vanaf versie 2020.8 wordt Internet Explorer niet langer ondersteund door Promedico-ASP. Deze browser wordt ook uitgefaseerd door Microsoft.

Bijlagen in e-consult automatisch opgenomen in ASP

Als je gebruikmaakt van UwZorgOnline van Pharmeon is het nu mogelijk om bijlagen bij een e-consult, direct op te nemen in Promedico-ASP. Deze functie was al beschikbaar bij Gezond.nl. Het is hiervoor wel nodig dat ‘Bijlagen ontvangen’ binnen de beheeromgeving van Pharmeon aanstaat. Neem contact op met Pharmeom als je daar vragen over hebt.

Centraal aanleveren gebruikersstatistieken OPEN

Op verzoek van het OPEN-programma zijn voor de deelnemende praktijken gegevens aangeleverd over het aantal patiënten dat gebruik heeft gemaakt van online dossierinzage. Het gaat hier alleen om aantallen dus geen privacygevoelige informatie. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de projectleider van jouw regionale coalitie.

Wat staat er op de planning voor de rest van dit jaar?

In het laatste kwartaal van dit jaar houden we ons onder andere bezig met het ontwikkelen van OPEN voor Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s) en passen we medicatiebewaking aan. De Z-index vervangt namelijk de tabellen rond interacties door Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Uiteraard passen we Promedico-ASP hierop aan zodat de medicatiebewaking optimaal blijft werken.

We houden jullie op de hoogte!

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.