Promedico en Care2U delen kennis en oplossingen
14 september 2015

Promedico ICT BV en KetenOndersteuningsSysteem Care2U slaan de handen ineen. De organisaties trekken voortaan samen op als het gaat om ketenkoppelingen, technologische ontwikkeling, architectuur en support. Aanleiding hiervoor is de overtuiging dat samenwerking leidt tot méér innovatie, een betere ondersteuning van zorgverleners en daarmee, een efficiëntere zorg voor de zorgconsument.

Promedico neemt een minderheidsbelang in Care2U. De samenwerking biedt voor beide partijen ongekende voordelen. Promedico is voor Care2U een betrouwbare en inhoudelijke partner met landelijke dekking, Care2U is voor Promedico een partner die inhoud geeft aan de visie op procesmatige zorgketens. Het gezamenlijk belang is en blijft de ondersteuning van zorgverleners. Die ondersteuning wint door de samenwerking aan kracht. Beide partijen werken voornamelijk in de cloud en investeren fors in functionaliteit en systeemkoppelingen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en oplossingen, moet het mogelijk zijn om de procesmatige zorg nóg verder te innoveren. Daarmee is de samenwerking zélf ook een investering in de toekomst geworden, waarvan zorgverleners én patiënten op termijn de vruchten zullen plukken.

Pita van Arkel, Algemeen directeur Promedico ICT B.V.: “Care2U is met haar klanten een pionier als het gaat om het versterken van de ondersteuning van procesmatige zorg rondom de individuele patiënt (massa-individualisering). Het draait allemaal om zorg op maat, voor iedere patiënt in elke zorgketen. Daar sluiten wij ons als organisatie graag bij aan.”
Michiel Boerkamp, Directeur Care2U: “Procesmatige zorgketens worden in vele vormen van zorg steeds belangrijker. Dit geldt voor de chronische eerstelijnszorg zoals bij Astma, COPD, CVRM en Diabetes Mellitus type 2. Maar zeker ook voor de complexe zorgketens waar individualisering de norm is, zoals bij GGZ en Ouderenzorg. Samen kunnen wij hier echt aan bijdragen. Promedico heeft de kennis en oplossing richting de huisartsen, wij richting ketenzorg en complexe zorgketens.”

Care2U blijft naast Promedico vanzelfsprekend ook alle andere huisartsinformatiesystemen ondersteunen. Hetzelfde geldt voor de dienstverlening van Promedico naar alle keteninformatiesystemen en de koppelingen met andere partijen. Medicinfo en TVA Management blijven gezamenlijk een meerderheidsbelang in Care2U houden.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.