Promedico en Omnihis gaan samen verder
3 juni 2022

Met ingang van 1 juni 2022 hebben we met Omnihis de krachten gebundeld en besloten als één organisatie verder te gaan. Als ontwikkelaars en leveranciers van IT-zorgsystemen voor de eerstelijnszorg werkten we al vele jaren succesvol samen. Dat teamwork smaakte naar meer en is nu door de fusie officieel.

Waarom fuseren?
De krachtenbundeling was nodig om een vuist te maken voor de zorg. Het zorgt voor mooie kansen om met meer slagkracht de multidisciplinaire zorg in de eerste lijn naar een hoger niveau te brengen. Hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen, zien we wel trends die het voor ons kansrijk maken om met een partij als Omnihis samen op te trekken. Het geheel van onze gezamenlijke dienstverlening is meer dan de som der delen.

Waarom Omnihis?
Zowel wij als Omnihis ontwikkelen IT-zorgsystemen volgens het principe ‘voor en door’ zorgprofessionals. Bij elkaar ondersteunen onze systemen dagelijks zo’n 125 apotheken, 160 apotheekhoudende huisartsen en 1.200 huisartspraktijken door heel het land. Daarmee dragen we samen bij aan eenvoud van en overzicht in de complexiteit van de eerstelijnszorg.

Het uiteindelijke doel is om samen met Omnihis sterker te worden, betere producten te maken en multidisciplinaire zorg in de eerste lijn naar een hoger niveau te brengen.

“Door het samen te gaan doen, vergroten we de slagkracht én de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten. Het onderscheidende vermogen blijven we vinden in onze werkwijze zonder winstoogmerk, zodat we ons kunnen blijven focussen op het belang van onze klanten”, aldus Gijs van der Wielen, CEO Promedico.

Naast dat we als organisaties dezelfde IT-taal spreken, hebben we ook overeenkomsten wat betreft klantgroepen, historie, DNA én gedeelde visie op de toekomst. Promedico richt zich sinds 1985 op het mogelijk maken van geïntegreerde zorg, met zorgverleners voor zorgverleners.

Zoals bijvoorbeeld Promedico-ASP voor huisartsen, VDF voor apotheekhoudende huisartsen en APRO voor apothekers. Deze open systemen zorgen voor optimale toegankelijkheid en uitwisseling van informatie tussen zorgprofessionals onderling en met de zorgconsument. Hiermee maakt Promedico het verschil in kwaliteit, efficiëntie en betaalbaarheid van de zorg die professionals bieden. Dit zorgt voor de ontwikkeling van zinnige innovaties waarmee gezamenlijk de zorg nog beter wordt.

Omnihis ontwikkelt sinds 1988 software volgens het principe ‘voor en door huisartsen’ en streeft daarbij naar het ontwikkelen van de allerbeste digitale tooling voor huisartsenpraktijken en zorgcentra. Door de optimale integratiemogelijkheden van hun HIS, gaat standaardisatie en communicatie ook makkelijker. En dat bevordert de samenwerking in de zorg

Goed voor zorginnovatie
Alle opgebouwde kennis en expertise blijft door de fusie volledig intact en inzetbaar voor zorginnovatie. Dat geeft medewerkers volop mogelijkheden en ruimte om verder te ontwikkelen. Het maakt de organisatie een aantrekkelijke werkgever in de IT-sector. “Met onze innovatieve oplossingen maken we iedere dag weer het verschil voor de zorgprofessional in de eerste lijn. Dat je daar als IT-professional een bijdrage aan kan leveren geeft iedere dag weer een goed gevoel”, verzekert Peter Smithjes, directeur Omnihis

Wat betekent deze fusie voor onze gebruikers?
Op dit moment heeft de fusie voor onze gebruikers geen directe impact. We ondersteunen en onderhouden onze producten volgens de gemaakte afspraken. Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voor doen, dan hoor je dat natuurlijk als eerste.

Wil je meer weten over deze fusie? Bekijk dan het officiële persbericht.

Heb je vragen over deze fusie? Neem dan contact op met Iris Köhlen – van Cleef, Manager Sales & Marketing bij Promedico:

E-mail: ikohlen@promedico.nl
Telefoon: 06 – 1360 8653

Of neem contact op met Jeffrey Verhoek, Business Development bij Omnihis:

E-mail: j.verhoek@omnihis.nl
Telefoon: 06 – 5759 4977

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.