Promedico + Omnihis = Sanday
5 januari 2023

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.

“Er moest gewoon iets gebeuren” benadrukt Peter Smithjes, voormalig directeur bij Omnihis. “Het is een must om de kwaliteit in de eerstelijnszorg naar een hoger niveau te tillen, zo simpel is het”. Een fusie na een jarenlange samenwerking brengt de slagkracht om dat voor elkaar te krijgen. Dat teamwork smaakte naar meer.

Match made in heaven

Fuseren doe je niet zomaar. Vanuit onze oude bedrijven hadden we al veel gemeen: we spraken, en spreken nog steeds dezelfde IT-taal. Beiden ontwikkelden we jarenlang IT-zorgsystemen volgens het principe ‘voor en door’ zorgprofessionals. Dat betekent dat we écht geloven in samenwerken met onze gebruikers. Zij weten immers wat nodig is op de werkvloer. “Door het samen te doen, vergroten we de slagkracht én de waarde die we leveren aan onze klanten. Het onderscheidende vermogen blijven we vinden in onze werkwijze zonder winstoogmerk, zodat we ons kunnen blijven focussen op het belang van onze klanten”, aldus Gijs van der Wielen, CEO Sanday.

Ook onze klantgroepen, historie, DNA én de gedeelde visie op de toekomst komen overeen. Samen hadden we hetzelfde doel wat we nu met Sanday zullen verwezenlijken: toegankelijke en geïntegreerde zorg. Door een gloednieuw, open platform gaan we daarom een naadloze samenwerking met partners mogelijk maken.

Elkaar beconcurreren of versterken? Makkelijke keuze

Naar verwachting zullen er in de toekomst steeds minder softwarepartijen de markt bedienen. Het was daarom verstandiger om krachten te bundelen dan elkaar de vliegen af te vangen. “We wilden samen het 1+1=3-effect sorteren”, vertelt Peter. “Bij elkaar hebben we een groter marktaandeel en wordt het voor zorgpartijen aantrekkelijker om met ons in zee te gaan.”

Goed voor zorginnovatie

Alhoewel we onze oude namen verlaten, nemen we al onze opgebouwde kennis en expertise van de afgelopen 35+ jaren gewoon mee. Dit geeft medewerkers volop mogelijkheden en ruimte om verder te ontwikkelen. Sanday is daarom ook een aantrekkelijke werkgever in de IT-sector. “Met onze innovatieve oplossingen maken we iedere dag weer het verschil voor de zorgprofessionals in de eerste lijn. Dat je daar als IT-professional een bijdrage aan kan leveren, geeft iedere dag weer een goed gevoel”, verzekert Peter.

Sanday, het nieuwe platform

Samen ontwikkelen we een nieuw zorgplatform dat de eerste zorgprofessionals al volop gebruiken. Dit platform is open, zodat huisartsen, apothekers en andere zorgprofessionals als een soort wereldstekker met elkaar verbonden gaan worden. “Slim samenwerken voor betere zorg” noemen we dat. We snappen dat je hier benieuwd naar bent! Houd daarom de volgende blog in de gaten voor meer informatie.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.