Promedico stevent af op recordjaar
8 december 2016

Het is opnieuw een goed jaar voor Promedico. De organisatie zag ook in het derde kwartaal van 2016 de omzet stijgen ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Het lijkt erop dat Promedico, dat inmiddels meer dan 125 medewerkers heeft, daarmee dit jaar een record behaalt. De groei die de organisatie doormaakt uit zich ook in nieuwe producten. Dit jaar lanceerde de softwareleverancier een nieuwe app voor het veilig toedienen van medicatie en ligt het op koers met de ontwikkeling van Apro, een compleet nieuw zorginformatiesysteem voor de apotheek.

De organisatie is opgericht in 1985, de tijd waarin ICT in de gezondheidszorg in de kinderschoenen stond. Promedico is oorspronkelijk van en voor huisartsen, nu is het onderdeel van een stichting die richt zich op innovatie in de gehele eerstelijns gezondheidszorg. Na een aantal uitdagende jaren werd eind 2012 Pita van Arkel aangetrokken als nieuwe directeur van Promedico. Sindsdien is de organisatie financieel gezond en is er voldoende ruimte voor investeringen in nieuwe producten die zorgaanbieders helpt betere zorg te leveren. Van Arkel: “Alle winst investeren wij in innovaties voor zorgaanbieders en zorgontvangers. Wij geloven dat we met passie en door open en samen te werken met alle betrokken partijen de eerstelijns gezondheidszorg naar een hoger niveau te kunnen brengen”. Daarnaast werkt Promedico sinds 2015 nauw samen met Care2U, leverancier van software die zorg op maat bij mensen met een chronische aandoening of complexe zorglogistiek ondersteunt.

Voor huisartsen is Promedico al lange tijd een gevestigde naam. De organisatie levert niet alleen een huisartsinformatiesysteem, maar ook een informatiesysteem specifiek voor apotheekhoudend huisartsen. De nieuwe producten richten zich op andere zorgaanbieders in de eerstelijns gezondheidszorg. Zo werd in 2016 de app MediSein gelanceerd bij ’s Heeren Loo Zorggroep, een organisatie die zorg levert aan ruim 10.000 cliënten met een verstandelijke beperking. De app ondersteunt begeleiders bij veilige toediening van medicatie. Daarnaast ontwikkelt de organisatie een farmaceutisch zorgsysteem voor apotheken. Promedico ligt op koers met de realisatie van het systeem, dat in de zomer van 2017 klaar is. Het farmaceutisch zorgsysteem Apro onderscheidt zich van andere informatiesystemen voor de apotheek, doordat het farmacotherapeutische zorg ondersteunt en op een toekomstbestendig en flexibel platform is gebouwd. Het systeem is cloud-gebaseerd, wat betekent dat het ook op een iPad en ieder ander device gebruikt kan worden.

Ook het komende jaar blijft Promedico ontwikkelen om de eerstelijns zorg nog beter te ondersteunen. “In 2017 doen we extra investeringen in e-health. Bovendien maken we ons sterk voor betere samenwerking tussen verschillende disciplines in de zorg. Dat betekent concreet dat we concurrenten bij ons uitnodigen om bruggen te slaan en zorginformatiesystemen beter met elkaar te laten communiceren”, aldus Van Arkel. Hiermee doelt de directeur op het initiatief ‘centrale voorzieningen’, een organisch ICT-systeem dat door alle betrokken in de zorg ontwikkeld en onderhouden wordt. Stichting Koppeltaal heeft in de ggz met succes een soortgelijk platform gelanceerd. Volgens Promedico is het tijd dit ook voor de eerstelijns gezondheidszorg te realiseren. Van Arkel: “De patiënt heeft hier recht op.”

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.