Receptgang volledig volgen in de apotheek zonder van scherm te wisselen
12 maart 2018

Snel, efficiënt en patiëntgericht werken vanuit het eigen zorgsysteem van de openbare apotheek. Dat is de gezamenlijke ambitie van de Promedico Groep en Apotheek Partners. Daarom hebben zij de track & trace functies van Recept Locatie volledig beschikbaar gemaakt in het farmaceutisch zorgsysteem Apro. Apotheker en assistenten hoeven niet meer van scherm te wisselen, zien precies waar het recept zich bevindt en werken volkomen papierloos.

Rust en overzicht

“Apro en Recept Locatie wisselen continu en realtime informatie uit over de status van het recept en voor de communicatie daarover naar de patiënt”, vertelt Arjen Ypma, apotheker van de Venlose apotheek vanNoord en enthousiast gebruiker van het farmaceutisch zorgsysteem Apro. “Onze patiënten krijgen automatisch bericht per e-mail of sms als het recept klaarstaat. Daarin staat of het wordt bezorgd of kan worden afgehaald bij de balie of uit de medicijnkluis. Een persoonlijke code geeft toegang tot de kluis of kan ingetikt worden in het nummerapparaat bij binnenkomst in de apotheek. Wij zien dan direct op het scherm wie er is en waar het recept staat.” Dat is een belangrijke innovatie in apotheek-ICT, aldus Arjen Ypma. “Apro en Recept Locatie zijn de eerste systemen die dit hebben gerealiseerd. Het scheelt voor ons enorm veel heen en weer klikken tussen schermen, we hebben beter overzicht én het geeft rust dat we alles vanuit één scherm kunnen regelen.”

Zicht op logistiek

Apro is gebouwd om het apotheekteam volledig te ondersteunen in de farmaceutische zorg voor de patiënt. Om daar tijd en ruimte voor te maken, moet de logistiek – het pakken, etiketteren en afleveren van het geneesmiddel – efficiënt zijn ingericht. Door de samenwerking met Apotheek Partners is nu een belangrijke stap voorwaarts gezet. “Een mooie aanvulling in een systeem dat sowieso al heel sterk is in het logistieke stuk”, vindt Ypma. “Je ziet alle logistieke stappen en weet exact wat er aan werk ligt. Apro laat bijvoorbeeld precies zien hoeveel pakwerk nog moet gebeuren. Een voordeel is ook dat we geen stapels papier heen en weer hoeven te schuiven door de apotheek. Alles gebeurt digitaal. Dat is wel zo praktisch en helemaal van deze tijd. De hoeveelheid papier die een ‘traditionele’ apotheek per dag verwerkt, verwerken wij per maand.”

Nieuwe blik op apotheek-ICT

Apro is het volledig nieuwe farmaceutisch zorgsysteem van Promedico Groep. Apotheken in Nederland werken met verschillende applicaties, waartussen apotheker en apothekersassistenten moeten schakelen. Apro brengt daar verandering in. Het uitgangspunt is dat het apotheekteam uitsluitend in het eigen zorginformatiesysteem werkt én dat alle informatie altijd terugkomt in Apro. Échte integratie dus. Dat is waar Promedico Groep en Apotheek Partners elkaar in hebben gevonden. Door als specialisten samen te werken, komen kwalitatief hoogwaardige ICT-oplossingen sneller en tegen lagere kosten ter beschikking van apotheken. Apotheek Partners bedient met Recept Locatie zo’n 250 openbare apotheken.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.