Nieuwe release Promedico-VDF
21 sep, 2020

De focus van versie 10.7.5 lag op de vernieuwde VIP extractie. Vanaf deze versie wordt de extractie voor VIP vanuit Promedico aangemaakt. Daarbij is het mogelijk patiënten hiervoor uit te sluiten. Dit kan aangegeven worden in de patiëntadministratie. Het resultaat van deze extractie is een bestand dat daarna op de gebruikelijk manier geüpload kan worden naar VIP.

Meer nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

Gebruikersrapportages OPEN

Alle praktijken die deelnemen aan het project OPEN, moeten maandelijks of eens per kwartaal een overzicht sturen dat inzicht geeft in het aantal patiënten dat 1 keer, 2 t/m 5 keer en meer dan 5 keer inzage heeft gehad in zijn of haar dossier. Het rapport bevat alleen aantallen en is dus volledig anoniem.

Vanaf release 10.7.5 worden deze gegevens elke maand door Promedico automatisch verzameld bij het opstarten van Promedico-VDF en daarna geüpload naar OPEN.

Etiketten printen van Central Filling bestellingen

Bij het afronden van een bestelling is het vanaf deze release mogelijk om in één keer voor alle patiënten in betreffende Central Filling batch, een etiket uit te printen

Het afdrukken van dagrapporten van externe recepten zelf te kiezen

Voortaan is het afdrukken van uitgiften die via communicatie binnen zijn gekomen optioneel.

Einddatum wijzigen mogelijk maken voor NAPO

Vanaf deze versie is het ook mogelijk voor niet apotheekhoudende huisartsprakijken om via het rechtermuismenu in het medisch dossier de einddatum van een verstrekking aan te passen.

Uitgestelde datum bij Central Filling bestelling bij Alliance/Brocacef

Bij Central Filling-artikelen die besteld worden bij Alliance/ Brocacef, kan er vanaf release 10.7.5 een leverdatum gekozen worden. Voor Mosadex was dit al mogelijk.

Het NHG heeft Nieuwe ICPC-codes toegevoegd voor de griepselectie

Het NHG aan tabel 58 een aantal ICPC-codes toegevoegd. Het is vanaf nu mogelijk om deze nieuwe codes in de griepselectie te gebruiken.

Een uitgebreide beschrijving van deze functionaliteiten en de aanpassingen die zijn gedaan, zijn terug te vinden in de release notes.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Waarom handmatig doen wat automatisch kan? Dat Optimaal Bestellen het logistieke proces in de apotheek makkelijker maakt, hebben inmiddels al vele apotheken ervaren. En maak je gebruik van APRO? Dan kan je voorraadbeheer nog sneller en makkelijker!...