Nieuwe release Promedico-VDF
21 september 2020

De focus van versie 10.7.5 lag op de vernieuwde VIP extractie. Vanaf deze versie wordt de extractie voor VIP vanuit Promedico aangemaakt. Daarbij is het mogelijk patiënten hiervoor uit te sluiten. Dit kan aangegeven worden in de patiëntadministratie. Het resultaat van deze extractie is een bestand dat daarna op de gebruikelijk manier geüpload kan worden naar VIP.

Meer nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

Gebruikersrapportages OPEN

Alle praktijken die deelnemen aan het project OPEN, moeten maandelijks of eens per kwartaal een overzicht sturen dat inzicht geeft in het aantal patiënten dat 1 keer, 2 t/m 5 keer en meer dan 5 keer inzage heeft gehad in zijn of haar dossier. Het rapport bevat alleen aantallen en is dus volledig anoniem.

Vanaf release 10.7.5 worden deze gegevens elke maand door Promedico automatisch verzameld bij het opstarten van Promedico-VDF en daarna geüpload naar OPEN.

Etiketten printen van Central Filling bestellingen

Bij het afronden van een bestelling is het vanaf deze release mogelijk om in één keer voor alle patiënten in betreffende Central Filling batch, een etiket uit te printen

Het afdrukken van dagrapporten van externe recepten zelf te kiezen

Voortaan is het afdrukken van uitgiften die via communicatie binnen zijn gekomen optioneel.

Einddatum wijzigen mogelijk maken voor NAPO

Vanaf deze versie is het ook mogelijk voor niet apotheekhoudende huisartsprakijken om via het rechtermuismenu in het medisch dossier de einddatum van een verstrekking aan te passen.

Uitgestelde datum bij Central Filling bestelling bij Alliance/Brocacef

Bij Central Filling-artikelen die besteld worden bij Alliance/ Brocacef, kan er vanaf release 10.7.5 een leverdatum gekozen worden. Voor Mosadex was dit al mogelijk.

Het NHG heeft Nieuwe ICPC-codes toegevoegd voor de griepselectie

Het NHG aan tabel 58 een aantal ICPC-codes toegevoegd. Het is vanaf nu mogelijk om deze nieuwe codes in de griepselectie te gebruiken.

Een uitgebreide beschrijving van deze functionaliteiten en de aanpassingen die zijn gedaan, zijn terug te vinden in de release notes.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.