Stamtabellen verwerken (op VAAS) later dan de eerste van de maand
5 juli 2021

Ook op de VAAS-omgeving kan je zelf instellen wanneer de stamtabellen ingelezen worden. Als iemand de rol praktijkbeheer (in administratie medewerkers) heeft, dan popt een paar dagen voor de maandovergang een bericht op bij het inloggen in Promedico. Er wordt dan een vraag gesteld wanneer je de stamtabellen wilt inlezen; gewoon de eerste van de maand of op een nader te bepalen moment.

Het is verstandig de stamtabellen pas te verwerken zodra de declaraties van de vorige maand zijn verwerkt.

Met het inlezen van de stamtabellen wordt onder andere het preferentiebeleid ingelezen. Het is daarom van belang om eerst te factureren en dan pas de stamtabellen te verwerken.

De juiste volgorde voor het factureren is:

  1. Herberekenen over de vorige maand
  2. Factureren
  3. Stamtabellen verwerken

In ieder geval niet herberekenen na het verwerken van de nieuwe stamtabellen.

Eind dit jaar zal in Promedico VDF het preferentie beleid historisch bijgehouden worden, waardoor er tijdens een maandwissel maar vooral bij een jaarwisseling de historische preferentie tabel geraadpleegd wordt. Dat betekent dat de stamtabellen op de eerste van de maand verwerkt kunnen worden en dat aan de hand van de datum van de factuurregel het preferentie beleid van die betreffende maand wordt geraadpleegd.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.