Stamtabellen verwerken (op VAAS) later dan de eerste van de maand
5 jul, 2021

Ook op de VAAS-omgeving kan je zelf instellen wanneer de stamtabellen ingelezen worden. Als iemand de rol praktijkbeheer (in administratie medewerkers) heeft, dan popt een paar dagen voor de maandovergang een bericht op bij het inloggen in Promedico. Er wordt dan een vraag gesteld wanneer je de stamtabellen wilt inlezen; gewoon de eerste van de maand of op een nader te bepalen moment.

Het is verstandig de stamtabellen pas te verwerken zodra de declaraties van de vorige maand zijn verwerkt.

Met het inlezen van de stamtabellen wordt onder andere het preferentiebeleid ingelezen. Het is daarom van belang om eerst te factureren en dan pas de stamtabellen te verwerken.

De juiste volgorde voor het factureren is:

  1. Herberekenen over de vorige maand
  2. Factureren
  3. Stamtabellen verwerken

In ieder geval niet herberekenen na het verwerken van de nieuwe stamtabellen.

Eind dit jaar zal in Promedico VDF het preferentie beleid historisch bijgehouden worden, waardoor er tijdens een maandwissel maar vooral bij een jaarwisseling de historische preferentie tabel geraadpleegd wordt. Dat betekent dat de stamtabellen op de eerste van de maand verwerkt kunnen worden en dat aan de hand van de datum van de factuurregel het preferentie beleid van die betreffende maand wordt geraadpleegd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...