Succesvolle samenwerking Specialisterren en Promedico
11 januari 2017

Voor de ontwikkeling van het toekomstbestendige farmaceutisch zorgsysteem APRO heeft Promedico succesvol gebruik gemaakt van de expertise van Specialisterren. De social enterprise zet mensen met een vorm van autisme succesvol in als testers en heeft voor APRO de testautomatisering opgezet. Dit zorgt voor veel tijdswinst bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem van Promedico. Bovendien hebben de twee organisaties elkaar gevonden in vergelijkbare missies: met een professionele en financieel gezonde organisatie bijdragen aan de maatschappij.

Bij de ontwikkeling van APRO, het farmaceutisch zorgsysteem van Promedico, heeft het Innovatieteam de uitdaging zo efficiënt mogelijk te werken. Zo kan het team zo snel mogelijk een waardevol systeem opleveren én in de toekomst snel inspelen op aanvullende wensen van gebruikers en veranderende wet- en regelgeving. Een onderdeel van softwareontwikkeling is het testen van de software en daar heeft Promedico de knowhow van Specialisterren ingeschakeld.

Specialisterren is een social enterprise en is expert in het testen van software.  De organisatie is bijzonder, omdat meer dan 80% van de werknemers een vorm van autisme heeft. Medeoprichter Sjoerd van der Maaden legt uit dat dit een mooie business case is.

“Met Specialisterren tonen we aan dat mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, toch enorm veel kunnen. Tegelijkertijd zijn we winstgevend en kunnen we dus onze eigen broek ophouden.”

Het grootste gedeelte van de medewerkers was voorheen afhankelijk van een uitkering. Met een baan bij Specialisterren zijn deze medewerkers volledig onderdeel van de beroepsbevolking en dat is beter voor de maatschappij én voor de mensen zelf.

Voor Promedico heeft een projectmedewerker van Specialisterren de testautomatisering van APRO opgepakt. APRO wordt gebouwd in OutSystems, een zeer flexibel en toekomstbestendig platform voor online software. Het Innovatieteam kan hiermee op een hoogwaardige manier ontwikkelen, waarbij de onderliggende techniek automatisch wordt gegenereerd. Dit levert wel uitdagingen op voor het automatisch testen: normaal gesproken gebeurt dit op technische elementen en bij OutSystems moet juist voornamelijk op de functionele elementen getest worden.

Specialisterren heeft ruim ervaring met een tool die flexibele online omgevingen automatisch kan testen en bestendig is tegen de uitdagingen van OutSystems. Dankzij de projectmedewerker van Specialisterren is de testautomatisering op het platform ook bij Promedico succesvol gerealiseerd. Het Innovatieteam houdt daarom meer tijd over voor de verdere ontwikkeling van APRO. Directeur van Promedico Marcel Bos is erg te spreken over de samenwerking.

“Specialisterren heeft uitstekende diensten geleverd. De samenwerking was beter voor iedereen. Niet alleen voor Specialisterren en Promedico, maar uiteindelijk ook voor de apotheker.”

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.