Topicus en Promedico maken onderling data delen eenvoudiger
15 oktober 2020

Topicus en Promedico hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het vormt de basis voor de ontwikkeling van een automatische exportkoppeling tussen de VIPLive en Promedico-ASP. Hiermee gaat de data-uitwisseling volledig automatisch en wordt daarmee eenvoudiger.

“We streven ernaar de processen voor onze klanten zo simpel en efficiënt mogelijk te maken. Ieder kwartaal dezelfde export handmatig starten en uploaden is niet meer van deze tijd. Dit kan ook geautomatiseerd. Door de samenwerking met Topicus Zorg is het veel eenvoudiger voor klanten die Promedico-ASP en VIPLive gebruiken.” – Gijs van der Wielen, directeur bij Promedico

Automatische export

VIPLive is een platform voor samenwerking tussen huisartsen, ketenpartners en zorggroepen. Met de koppeling tussen VIPLive en Promedico-ASP delen huisartsen en zorggroepen veilig en gestructureerd informatie en communicatie met andere zorgverleners. Daarnaast kan het declaratieproces en bijwerken van de boekhouding eenvoudig afgehandeld worden.

Het eerste resultaat van de samenwerking is de automatische export tussen VIPLive en Promedico-ASP. Hiermee hoeven klanten niet meer handmatig de export te starten en daarna te uploaden. Ook wordt de frequentie van de automatische export verhoogd waardoor er wekelijks nieuwe data aangeleverd wordt bij VIPLive. Met een simpele instelling geven praktijken toestemming waarna de export automatisch wordt aangemaakt en verstuurd. Handmatig werk behoort hiermee tot het verleden.

“De automatische export scheelt niet alleen klanten veel tijd, ze kunnen het ook niet meer vergeten. Doordat met Topicus is afgesproken dat de informatie nu wekelijks wordt geëxporteerd en verstuurd, is de data ook sneller beschikbaar in VIPLive. Een positieve ontwikkeling voor alle partijen.” – Marijt Witteman, Product Manager Promedico-ASP.

Gefaseerd implementeren

Het activeren van de automatische exportfunctie voor de gemeenschappelijke klanten gebeurt gefaseerd. Promedico en Topicus hebben hier een uitrolschema voor opgesteld. Klanten worden vanuit Topicus geïnformeerd wanneer zij gebruik kunnen gaan maken van deze nieuwe functionaliteit.

 

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.