Topicus en Promedico maken onderling data delen eenvoudiger
15 okt, 2020

Topicus en Promedico hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het vormt de basis voor de ontwikkeling van een automatische exportkoppeling tussen de VIPLive en Promedico-ASP. Hiermee gaat de data-uitwisseling volledig automatisch en wordt daarmee eenvoudiger.

“We streven ernaar de processen voor onze klanten zo simpel en efficiënt mogelijk te maken. Ieder kwartaal dezelfde export handmatig starten en uploaden is niet meer van deze tijd. Dit kan ook geautomatiseerd. Door de samenwerking met Topicus Zorg is het veel eenvoudiger voor klanten die Promedico-ASP en VIPLive gebruiken.” – Gijs van der Wielen, directeur bij Promedico

Automatische export

VIPLive is een platform voor samenwerking tussen huisartsen, ketenpartners en zorggroepen. Met de koppeling tussen VIPLive en Promedico-ASP delen huisartsen en zorggroepen veilig en gestructureerd informatie en communicatie met andere zorgverleners. Daarnaast kan het declaratieproces en bijwerken van de boekhouding eenvoudig afgehandeld worden.

Het eerste resultaat van de samenwerking is de automatische export tussen VIPLive en Promedico-ASP. Hiermee hoeven klanten niet meer handmatig de export te starten en daarna te uploaden. Ook wordt de frequentie van de automatische export verhoogd waardoor er wekelijks nieuwe data aangeleverd wordt bij VIPLive. Met een simpele instelling geven praktijken toestemming waarna de export automatisch wordt aangemaakt en verstuurd. Handmatig werk behoort hiermee tot het verleden.

“De automatische export scheelt niet alleen klanten veel tijd, ze kunnen het ook niet meer vergeten. Doordat met Topicus is afgesproken dat de informatie nu wekelijks wordt geëxporteerd en verstuurd, is de data ook sneller beschikbaar in VIPLive. Een positieve ontwikkeling voor alle partijen.” – Marijt Witteman, Product Manager Promedico-ASP.

Gefaseerd implementeren

Het activeren van de automatische exportfunctie voor de gemeenschappelijke klanten gebeurt gefaseerd. Promedico en Topicus hebben hier een uitrolschema voor opgesteld. Klanten worden vanuit Topicus geïnformeerd wanneer zij gebruik kunnen gaan maken van deze nieuwe functionaliteit.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Waarom handmatig doen wat automatisch kan? Dat Optimaal Bestellen het logistieke proces in de apotheek makkelijker maakt, hebben inmiddels al vele apotheken ervaren. En maak je gebruik van APRO? Dan kan je voorraadbeheer nog sneller en makkelijker!...