Nieuw datacenter Vecozo
19 januari 2021

Enige tijd geleden heeft VeCoZo ons bericht dat zij overgegaan zijn naar een nieuw datacenter en daarmee de beveiliging van hun services verder opvoeren. Vanwege het ontbreken van beveiligingsroutines op ‘oudere’ besturingssystemen is het niet meer mogelijk gebruik te maken van de webservices van VeCoZo op besturingssystemen ouder dan Windows 2016 Server. VeCoZo heeft de huisartsen hier niet rechtstreeks over geïnformeerd. Echter is er een bericht uitsluitend op haar website geplaatst. Klik hier om het bericht te lezen.

VeCoZo heeft de softwareleveranciers wel benaderd en inmiddels is duidelijk geworden dat de deadline 1 april 2021 is.
Wat kunnen consequenties voor u zijn?

  • Voor VAAS-gebruikers zijn er geen consequenties, aangezien TechniTeam alles op orde heeft.
  • Gebruikers van VDF met een eigen server in de praktijk adviseren wij bij hun eigen ICT-partner na te gaan of hun Windows Server (WS) versie hoger is dan 2012. VeCoZo ondersteunt WS2012 en lager vanaf 1 april niet meer en dat impliceert (onder andere) dat u het doorsturen van elektronische declaraties naar Vecozo niet meer vanaf de Windows 2012 server of lager zal kunnen verrichten. Ditzelfde geldt voor de COV.

Waar sprake is van een lagere versie adviseert Promedico om alsnog over te gaan naar VAAS (VDF as a Service). Wij weten dat er allerlei noodverbanden mogelijk zijn om de server toch nog geschikt te maken, maar deze zijn ook kostbaar en dragen veelal bij aan een tijdelijke oplossing.
Ook wanneer uw server aan vervanging toe is, raden wij u aan om over te stappen naar VAAS.
Wij hebben met TechniTeam afgesproken dat het hostingdeel van het contract vervalt wanneer u migreert naar het nieuwe HIS in combinatie met APRO.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.