Nieuw datacenter Vecozo
19 jan, 2021

Enige tijd geleden heeft VeCoZo ons bericht dat zij overgegaan zijn naar een nieuw datacenter en daarmee de beveiliging van hun services verder opvoeren. Vanwege het ontbreken van beveiligingsroutines op ‘oudere’ besturingssystemen is het niet meer mogelijk gebruik te maken van de webservices van VeCoZo op besturingssystemen ouder dan Windows 2016 Server. VeCoZo heeft de huisartsen hier niet rechtstreeks over geïnformeerd. Echter is er een bericht uitsluitend op haar website geplaatst. Klik hier om het bericht te lezen.

VeCoZo heeft de softwareleveranciers wel benaderd en inmiddels is duidelijk geworden dat de deadline 1 april 2021 is.
Wat kunnen consequenties voor u zijn?

  • Voor VAAS-gebruikers zijn er geen consequenties, aangezien TechniTeam alles op orde heeft.
  • Gebruikers van VDF met een eigen server in de praktijk adviseren wij bij hun eigen ICT-partner na te gaan of hun Windows Server (WS) versie hoger is dan 2012. VeCoZo ondersteunt WS2012 en lager vanaf 1 april niet meer en dat impliceert (onder andere) dat u het doorsturen van elektronische declaraties naar Vecozo niet meer vanaf de Windows 2012 server of lager zal kunnen verrichten. Ditzelfde geldt voor de COV.

Waar sprake is van een lagere versie adviseert Promedico om alsnog over te gaan naar VAAS (VDF as a Service). Wij weten dat er allerlei noodverbanden mogelijk zijn om de server toch nog geschikt te maken, maar deze zijn ook kostbaar en dragen veelal bij aan een tijdelijke oplossing.
Ook wanneer uw server aan vervanging toe is, raden wij u aan om over te stappen naar VAAS.
Wij hebben met TechniTeam afgesproken dat het hostingdeel van het contract vervalt wanneer u migreert naar het nieuwe HIS in combinatie met APRO.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...