Nieuwe versie Promedico-VDF
29 april 2020

Versie 10.7.3 van Promedico-VDF is beschikbaar. In deze release een aantal belangrijke nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. In de stamtabellen van mei is een nieuw tarief voor de declaratie van het ‘coronatientje’ doorgevoerd.

Noodzakelijke aanpassing voor de noodvoorziening

In deze versie zijn de aanpassingen doorgevoerd die noodzakelijk zijn voor de noodvoorziening van  het LHV, InEen, NHG en de Patiëntenfederatie. Hierdoor wordt het op de HAP tijdelijk mogelijk informatie van patiënten met opt-in ‘onbekend’, toch via het LSP op te vragen.

In Promedico-VDF versie 10.7.3 is de optie opgenomen waarmee de opt-in van patiënten met onbekende status veranderd kan worden in ‘CO2020’. Promedico zal hierna de patiënten met opt-in CO2020 aanmelden op de verwijsindex van het LSP. Hierna is  de PS (Professionele Samenvatting) van deze patiënten tijdelijk op te vragen. De optie voor het aanpassen van de status moeten gebruikers zelf zo snel mogelijk activeren. Deze optie is terug te vinden onder het tabblad LSP.

In de beschrijving bij de release leest u meer over deze aanpassing.

Andere functionaliteiten die zijn verbeterd en toegevoegd:

  • Door het uitstel van WGP moesten achteraf de tarieven van een groot aantal geneesmiddelen aangepast worden. In deze release worden deze aanpassingen automatisch doorgevoerd. Voor de facturatie van april moet nog wel een herberekening doorgevoerd worden.
  • Tijdens de pilotperiode kregen we van het RIVM door dat de doelgroep voor de pneumokokkenvaccinatie van dit najaar wordt aangepast. Dit houdt in dat de selectie van patiënten in de pneumokokken module op dit moment niet het juiste resultaat oplevert. Zodra de specificaties bekend zijn, worden deze in de module verwerkt. De aanpassing wordt door middel van een nieuwe update uitgeleverd. We houden rekening met de besteldatum van de vaccins (na 1 juni).

Alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen staan uitgebreid beschreven in de release notes.

Coronatientje

In de stamtabellen van mei is een nieuw inschrijftarief toegevoegd (prestatiecode 11701) voor de dekking van extra kosten die zijn gemaakt in het kader van corona. Dit houdt in dat alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per ingeschreven patiënt in rekening kunnen brengen. In de beschrijving bij de stamtabellen van mei staat hoe dit gedeclareerd wordt.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.