Nieuwe versie Promedico-VDF
29 apr, 2020

Versie 10.7.3 van Promedico-VDF is beschikbaar. In deze release een aantal belangrijke nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. In de stamtabellen van mei is een nieuw tarief voor de declaratie van het ‘coronatientje’ doorgevoerd.

Noodzakelijke aanpassing voor de noodvoorziening

In deze versie zijn de aanpassingen doorgevoerd die noodzakelijk zijn voor de noodvoorziening van  het LHV, InEen, NHG en de Patiëntenfederatie. Hierdoor wordt het op de HAP tijdelijk mogelijk informatie van patiënten met opt-in ‘onbekend’, toch via het LSP op te vragen.

In Promedico-VDF versie 10.7.3 is de optie opgenomen waarmee de opt-in van patiënten met onbekende status veranderd kan worden in ‘CO2020’. Promedico zal hierna de patiënten met opt-in CO2020 aanmelden op de verwijsindex van het LSP. Hierna is  de PS (Professionele Samenvatting) van deze patiënten tijdelijk op te vragen. De optie voor het aanpassen van de status moeten gebruikers zelf zo snel mogelijk activeren. Deze optie is terug te vinden onder het tabblad LSP.

In de beschrijving bij de release leest u meer over deze aanpassing.

Andere functionaliteiten die zijn verbeterd en toegevoegd:

  • Door het uitstel van WGP moesten achteraf de tarieven van een groot aantal geneesmiddelen aangepast worden. In deze release worden deze aanpassingen automatisch doorgevoerd. Voor de facturatie van april moet nog wel een herberekening doorgevoerd worden.
  • Tijdens de pilotperiode kregen we van het RIVM door dat de doelgroep voor de pneumokokkenvaccinatie van dit najaar wordt aangepast. Dit houdt in dat de selectie van patiënten in de pneumokokken module op dit moment niet het juiste resultaat oplevert. Zodra de specificaties bekend zijn, worden deze in de module verwerkt. De aanpassing wordt door middel van een nieuwe update uitgeleverd. We houden rekening met de besteldatum van de vaccins (na 1 juni).

Alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen staan uitgebreid beschreven in de release notes.

Coronatientje

In de stamtabellen van mei is een nieuw inschrijftarief toegevoegd (prestatiecode 11701) voor de dekking van extra kosten die zijn gemaakt in het kader van corona. Dit houdt in dat alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per ingeschreven patiënt in rekening kunnen brengen. In de beschrijving bij de stamtabellen van mei staat hoe dit gedeclareerd wordt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Waarom handmatig doen wat automatisch kan? Dat Optimaal Bestellen het logistieke proces in de apotheek makkelijker maakt, hebben inmiddels al vele apotheken ervaren. En maak je gebruik van APRO? Dan kan je voorraadbeheer nog sneller en makkelijker!...