Ondersteuning bij verplichte pneumokokken vaccinatie
30 augustus 2019

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft Promedico gevraagd huisartsen te ondersteunen bij de verplichte pneumokokken vaccinatie bij ouderen. Door de tijdige afstemming met het RIVM komt dit op tijd in orde. Huisartsen die werken met Promedico VDF zullen de pneumokokken- en de griepvaccinatie tegelijk kunnen aanbieden. Voor het eerst in het najaar 2020.

Promedico zal het pneumokokken-vaccinatieprogramma voor mei 2020 in VDF implementeren. Dan kunnen praktijken in mei inventariseren hoeveel vaccins er nodig zijn en hoeveel zij dus moeten bestellen.

Advies Gezondheidsraad

Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, besloot medio 2019 dat hij het advies van de Gezondheidsraad overneemt. 28 februari 2018 adviseerde de Gezondheidsraad om mensen vanaf 60 jaar een vaccinatie aan te bieden.

De vaccinatie moet elke vijf jaar herhaald worden tot de leeftijd van 75 jaar.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.