Totaalservice ICT voor apotheekhoudende huisartspraktijken
13 januari 2017

Huisartsinformatiesysteem, kantoorautomatisering en werkplekken beheerd en onderhouden

Promedico biedt vanaf januari 2017 een totaalservice voor de ICT van apotheekhoudende huisartspraktijken. Huisartsinformatiesysteem (HIS) Promedico-VDF en de kantoorautomatisering draaien daarmee op centrale servers in Nederland en de zorgverleners maken hier gebruik van middels een beveiligde verbinding. Promedico werkt voor deze service samen met Techni Team. Deze ICT-dienstverlener zorgt voor de werkplek hosting en het beveiligde netwerk. Huisartspraktijk Kluft-Wladasch is de eerste praktijk die van de service gebruik maakt en de pilot is succesvol afgerond.

Promedico geeft met de service gehoor aan de wens van de apotheekhoudend huisarts om ontlast te worden op het gebied van ICT. Met de service draaien het HIS en de kantoorautomatisering op centrale servers in beveiligde datacenters in Nederland en niet meer op een lokale server in de huisartspraktijk. Hiermee heeft Promedico meer grip op de performance van het HIS, worden back-ups en updates voor de praktijk verzorgd en heeft de apotheekhoudend huisarts nog maar één aanspreekpunt voor ICT. Daarnaast kan ook buiten de praktijk veilig gebruikt worden gemaakt van het HIS, bijvoorbeeld tijdens visites. Marcel Bos, directeur bij Promedico, licht het aanbod van de service toe. “De zorgverlener wil zich kunnen bezighouden met de patiënt, niet met onderhoud van ICT. Met deze service zorgen we ervoor dat de apotheekhoudend huisarts zorgeloos, betaalbaar en veilig gebruik maakt van Promedico-VDF en de kantoorautomatisering. De beveiliging is getoetst en bevestigd door een externe, gespecialiseerde auditor.”

De ICT-dienstverlener die de hosting en het netwerkbeheer gaat verzorgen is Techni Team. De organisatie is goed bekend met de situatie in een huisartspraktijk, aangezien het grootste deel van de huidige klanten huisarts is. De datacenters van deze organisatie staan in ons eigen land, waardoor ze onder Nederlandse wetgeving vallen. De medische gegevens worden op verschillende fysieke locaties opgeslagen. Zo is de continuïteit gewaarborgd, bijvoorbeeld in het geval van brand. “De wet- en regelgeving voor medische data wordt steeds strenger. Het is voor een huisarts veelal geen doen om hier telkens en tot in detail van op de hoogte te zijn en steeds de adequate maatregelen te treffen. Samen met Promedico zorgen wij ervoor dat dit gewoon goed geregeld is”, aldus directeur van Techni Team Edwin van Vulpen.

De eerste praktijk die gebruik maakt van de service, was nauw betrokken bij de pilot. Apotheekhoudend huisarts Robert Wladasch van Huisartspraktijk Kluft-Wladasch te Haarle had altijd al de wens om op deze manier van ICT gebruik te kunnen maken. Hij is blij dat dit nu eindelijk mogelijk is: “Het is iedere praktijk die ontzorgd wil worden op het gebied van ICT aan te raden. Ik heb geen omkijken meer naar back-ups en updates. Je gaat zitten en het werkt. Ideaal.” Een andere belangrijke reden voor de praktijk om over te stappen op de service, is dat de huisarts zich geen meer hoeven te maken over de beveiliging van de gegevens.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze afdeling verkoop via verkoop@promedico.nl of 030 601 6616.

Over Techni Team

Techni Team is ruim 10 jaar actief als ICT-dienstverlener in de eerstelijnszorg. Techni Team heeft voor haar klanten een datacenter in Nederland ontwikkeld, dat een optimale garantie biedt voor veiligheid, gemak en betrouwbaarheid. Techni Team stelt zich als doel om haar klanten, voornamelijk huisartsen en apothekers, te ontzorgen op het gebied van veilige werkplekken, internetverbindingen en telefonie, zodat zij zich kunnen richten op de zorg voor hun patiënten.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.