Zorg Enablers 2018 gepubliceerd (en gratis te downloaden)
11 januari 2018

Promedico is dit jaar voor de tweede keer trotse partner van Zorg Enablers. Zorg Enablers helpt zorgprofessionals en –organisaties het innovatievermogen te versterken. In een tijd waarin de ontwikkeling van nieuwe technologische toepassingen onverminderd voort raast wordt met het boek ‘Zorg Enablers 2018’ een overzicht geboden van de belangrijkste technologische bewegingen die bijdragen aan toekomstbestendige zorg. ‘Zorg Enablers 2018’ zet zo voor de tweede keer de belangrijkste technologische ontwikkelingen voor de zorg op een rij. Naast definities, voorbeelden en marktprognoses, wordt er dit jaar meer ingezoomd op het proces van ontwikkeling van een technologie tot de uiteindelijke implementatie. Hierbij komen patiënten, artsen en onderzoekers aan het woord.

Ook dit jaar is Promedico dus weer partner van Zorg Enablers en hebben wij zo bijgedragen aan de ontwikkeling van dit inspirerende overzicht van alle grote ontwikkelingen en praktische voorbeelden die de technologie ons biedt. Technologie behoort voor ons namelijk een enabler te zijn en zo te zorgen voor een toekomst waarin persoonlijke zorg, regie over de eigen zorg, participatie en zorg op maat centraal staan. We delen alvast de grote lijnen die naar voren komen in het boek van de gevolgen die introductie van technologische ontwikkelingen hebben:

Waar gaat het heen?
1. Empowered patient: Regie op eigen gezondheid en zorg. We weten meer over wat we doen en welke effecten dit heeft op onze gezondheid door technologieën als holistic tracking. Met behulp van DIY diagnostics stellen we zelf een diagnose of kunnen we preventief actie ondernemen dankzij consumer-omics.
2. Bionic human: Technologie maakt het mogelijk om het menselijk lichaam te herstellen of zelfs te verbeteren. Geprinte organen, geavanceerde protheses en nanotech-implantaten maken ons lichaam een betere versie van het origineel.
3. Autonomic systems: Computers nemen veel over. Er ontstaat steeds meer kunstmatige autonomie door toepassing van big data en artificial intelligence. Het Internet of Things zorgt ervoor dat robots en sensoren ons ondersteunen of verzorgen; daar hoeven we zelf niet meer bij na te denken.

Benieuwd naar de rest van het boek? De digitale publicatie is nu gratis te downloaden op de website www.zorgenablers.nl.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.