Zorginformatie on point: Dit is Sanday voor jou
10 november 2022

Het is een landelijke ontwikkeling: de drukte in huisartsenpraktijken en apotheken loopt steeds verder op. Enerzijds omdat er óók in ons vak een gebrek aan vakmensen is, anderzijds omdat de zorgvraag blijft toenemen door vergrijzing, bevolkingsgroei en toenemende complexe zorg. Deze ontwikkeling maakt efficiënt werken noodzakelijk: zo benutten we de kostbare, beschikbare tijd zo optimaal mogelijk.

Een gebruiksvriendelijk zorginformatiesysteem kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarom bundelden Promedico en Omnihis, ontwikkelaars van zorgsystemen voor eerstelijnszorg, hun krachten. Ze werkten al langer met elkaar, maar vanaf nu vormen ze samen één organisatie: Sanday – digitale zorgverbinders.

Sanday?

De naam is samengesteld uit het woord ‘sana’ wat gezondheid betekent en ‘day’, wat voor het dagelijkse gebruik staat. Sanday zet zich dagelijks in om jou, als professional in eerstelijnszorg, overzicht en gemak te bieden. De gelijkenis met ‘Sunday’ is niet toevallig: de rustdag staat symbool voor meer tijd voor jezelf, iets wat Sanday voor en met je wil realiseren.

Gloednieuw platform

Sanday is niet alleen de naam van de fusieorganisatie. Het is ook de naam van het gloednieuwe platform dat de afgelopen periode op de achtergrond is ontwikkeld. Anders dan de systemen die tot nu toe gebruikt worden, is Sanday gebouwd op hoogwaardige cloudtechnologie. Dat betekent dat je vanaf iedere plek en ieder device, veilig bij je patiëntinformatie kunt.

De kennis die we hebben opgedaan met onze bestaande systemen, inclusief de feedback van onze vele gebruikers, hebben we verwerkt in een volledig nieuw design. Het platform biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Bovendien ontwikkelden we Sanday met de mogelijkheid om toekomstige initiatieven en applicaties met elkaar te kunnen verbinden. “Slim samenwerken voor betere zorg” zoals we dat noemen.

Toekomstbestendig

Nu de kennis en expertise van de twee organisaties is gebundeld, geeft dat extra slagkracht voor meer innovatie in IT-oplossingen voor zorgprofessionals. Dat betekent dat Sanday op haar open platform blijft doorontwikkelen. Met de keuze voor Sanday kies je dus voor een toekomstbestendig zorginformatieplatform, dat open blijft staan voor slimme toevoegingen.

De komende periode nemen we alle gebruikers van onze bestaande systemen mee in de upgrade naar het nieuwe zorginformatieplatform Sanday. En natuurlijk staan we voor je klaar wanneer je vragen hebt.

Meer informatie over de organisatie en het gelijknamige platform is te vinden op www.sanday.com.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.