Zorginformatie on point: Dit is Sanday voor jou
10 nov, 2022

Het is een landelijke ontwikkeling: de drukte in huisartsenpraktijken en apotheken loopt steeds verder op. Enerzijds omdat er óók in ons vak een gebrek aan vakmensen is, anderzijds omdat de zorgvraag blijft toenemen door vergrijzing, bevolkingsgroei en toenemende complexe zorg. Deze ontwikkeling maakt efficiënt werken noodzakelijk: zo benutten we de kostbare, beschikbare tijd zo optimaal mogelijk.

Een gebruiksvriendelijk zorginformatiesysteem kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarom bundelden Promedico en Omnihis, ontwikkelaars van zorgsystemen voor eerstelijnszorg, hun krachten. Ze werkten al langer met elkaar, maar vanaf nu vormen ze samen één organisatie: Sanday – digitale zorgverbinders.

Sanday?

De naam is samengesteld uit het woord ‘sana’ wat gezondheid betekent en ‘day’, wat voor het dagelijkse gebruik staat. Sanday zet zich dagelijks in om jou, als professional in eerstelijnszorg, overzicht en gemak te bieden. De gelijkenis met ‘Sunday’ is niet toevallig: de rustdag staat symbool voor meer tijd voor jezelf, iets wat Sanday voor en met je wil realiseren.

Gloednieuw platform

Sanday is niet alleen de naam van de fusieorganisatie. Het is ook de naam van het gloednieuwe platform dat de afgelopen periode op de achtergrond is ontwikkeld. Anders dan de systemen die tot nu toe gebruikt worden, is Sanday gebouwd op hoogwaardige cloudtechnologie. Dat betekent dat je vanaf iedere plek en ieder device, veilig bij je patiëntinformatie kunt.

De kennis die we hebben opgedaan met onze bestaande systemen, inclusief de feedback van onze vele gebruikers, hebben we verwerkt in een volledig nieuw design. Het platform biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Bovendien ontwikkelden we Sanday met de mogelijkheid om toekomstige initiatieven en applicaties met elkaar te kunnen verbinden. “Slim samenwerken voor betere zorg” zoals we dat noemen.

Toekomstbestendig

Nu de kennis en expertise van de twee organisaties is gebundeld, geeft dat extra slagkracht voor meer innovatie in IT-oplossingen voor zorgprofessionals. Dat betekent dat Sanday op haar open platform blijft doorontwikkelen. Met de keuze voor Sanday kies je dus voor een toekomstbestendig zorginformatieplatform, dat open blijft staan voor slimme toevoegingen.

De komende periode nemen we alle gebruikers van onze bestaande systemen mee in de upgrade naar het nieuwe zorginformatieplatform Sanday. En natuurlijk staan we voor je klaar wanneer je vragen hebt.

Meer informatie over de organisatie en het gelijknamige platform is te vinden op www.sanday.com.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...