Aanbod

Promedico-ASP Modules

Maak kennis met…

De Assistentenmodule

Gaat er bij u in de praktijk ook veel tijd verloren door veelvuldig overleg en afstemming bij het beantwoorden van patiëntenvragen? Zou u het werkproces voor uw assistenten willen vergemakkelijken? Een vraag van uw assistente krijgen zónder dat u daarvoor letterlijk bij elkaar hoeft te komen? En uw assistente vervolgens zelfstandig vragen laten afhandelen? Het kan allemaal met de Assistentenmodule van Promedico-ASP. Hiermee maakt u echt een kwaliteits- en efficiëntieslag.

Ondersteuning dagelijkse werkzaamheden

De Assistentenmodule ondersteunt de assistent bij de dagelijkse werkzaamheden aan de telefoon en aan de balie. De module bestaat uit een intake voor het eerste contact met de patiënt en vier mogelijke vervolgstappen: afspraak maken voor patiënt, overleg met huisarts, deelcontact aanmaken en medicatie herhalen of aanvragen.

Intake

De basis van de Assistentenmodule is de intake door de assistent. Bij het telefonisch contact met de patiënt noteert de assistent direct de hulpvraag. Hierbij is alle (recente) informatie uit het dossier direct inzichtelijk om te vergelijken met de hulpvraag. Dit maakt dat de assistent zelf een eerste beoordeling kan doen en de vervolgstap kan
bepalen. Afhankelijk van de autorisatie kan de assistent
een of meerdere taken zelf uitvoeren.

Afspraak maken voor patiënt

Als er aanleiding is om direct een afspraak te maken, dan kan dat direct vanuit de intake. Uiteraard kan dit ook op een later moment na overleg met de huisarts.

Digitaal overleg met huisarts

De assistent start een overleg met een vraag aan de huisarts. De huisarts ziet de openstaande vragen in zijn werklijst, op volgorde van de meegegeven prioriteit. De assistent ziet in de Assistentenmodule de antwoorden verschijnen en kan daarmee vervolg geven aan het
contact met de patiënt.

Deelcontact

De assistent noteert op basis van de hulpvraag, bijvoorbeeld een verzoek voor een herhaalrecept, een deelcontact. Dit kan ook na overleg met de huisarts. Daarmee kan de assistent – desgewenst – zelfstandig de hulpvraag van de patiënt afhandelen. De huisarts kan op elk moment alle deelcontacten inzien die de assistent heeft behandeld en deze beoordelen.

Medicatie herhalen of aanvragen

Met de juiste autorisatie handelt de assistent zelf een herhaalverzoek af. Dit kan ook een nieuw voorschrift zijn dat de arts in het (digitaal) overleg heeft aangegeven. Hierbij geldt de reguliere werkwijze ten aanzien van autorisatie door de huisarts.

Optimaal op weg geholpen

Omdat de Assistentenmodule een andere manier van werken vraagt, trainen wij uw team op afstand. U krijgt uitleg over de Assistentenmodule en de nieuwe workflow. Zo worden oude gewoontes afgeleerd en wordt de nieuwe route omarmd.

Meer weten?

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een persoonlijke demo? Bel (030) 601 66 16 of mail naar verkoop@promedico.nl. U kunt ook onderstaand formulier invullen.