Efficiënt aanschrijven, controleren en uitvullen

Efficiënt aanschrijven, controleren en uitvullen

Apro is geen digitale schil over uw huidige systeem. Het is een oplossing die is ontwikkeld op basis van digitale mogelijkheden zodat u zo efficiënt en prettig mogelijk kunt werken. Denk hierbij aan aanschrijven en vervolgens tegelijkertijd kunnen uitvullen en controleren. U wint hiermee een héle processtap in uw receptflow. Aanschrijven en controleren kan door iedere gekwalificeerde assistente gedaan worden, vanuit de  apotheek zelf of op afstand vanaf een andere locatie.

Receptregels aanschrijven gaat razendsnel en eenvoudig. U klikt in de buffer het recept aan dat u wilt verwerken, selecteert het artikel, rondt de medicatie-afhandeling af en het recept staat in het systeem. Een van onze gebruikers heeft geteld hoe snel dit gaat: “In Apro kan een assistente nu al 180 receptregels in 1 uur aanschrijven!”

Intelligente artikelselectie

Denkt u nu: maar hoe kan zo snel het best passende product worden gekozen? Apro zorgt voor geautomatiseerde intelligente artikelselectie. Het systeem houdt hierbij rekening met het voorkeursproduct van de patiënt, het preferentiebeleid en uw eigen voorkeuren en voorraad. Zo wordt best passende artikel in no time aan u gepresenteerd.

Geen handmatige lijsten voor uw herhaalservice

In iedere run van uw proactieve herhaalmodule werkt dit hetzelfde. Handmatige mutatie bij het wijzigen van het preferentiebeleid van de betreffende zorgverzekeraar, of het leveren van een ander label door leveringsproblemen behoort hierdoor voorgoed tot het verleden.

Daarnaast worden verschillende verpakkingsgrootten in de PAH-module van Apro automatisch gesynchroniseerd. U hoeft dus geen handmatige lijsten meer bij te houden voor bijvoorbeeld uw 28 en 30 stuks verpakkingen. Apro maakt de juiste aantallen in de PAH-run voor u aan, zodat uw patiënten altijd voldoende medicatie in huis hebben, ongeacht de verpakkingsgrootte.

Recepten snel en efficiënt verwerken

Door de werkwijze van Apro, kunnen uw assistenten na het aanschrijven gelijktijdig controleren én uitvullen. Hierdoor bespaart u één hele processtap met Apro. Stelt u zich eens voor hoeveel tijd dit oplevert gedurende een hele dag.

Daarnaast wordt bij het uitvullen de substitutie naar een ander label gewoon ondersteund door het systeem; u hoeft dus niet meer handmatig een recept te verwijderen en opnieuw een recept in te voeren als u een ander label wilt leveren. Prettig en een stuk sneller, maar ook een enorme winst voor uw up to date voorraadstanden.

Ook wordt uw Track & Trace-systeem geïntegreerd in Apro, waardoor u niet meer hoeft te switchen tussen schermen. Wanneer u een patiënt oproept in Apro ziet u meteen de Track & Trace locatie van de medicatie.

Slimme GDS-module

Net zoals bij de PAH-module, zorgt de GDS-module van Apro ervoor dat het juiste label wordt aangeschreven voor uw patiënt én uw apotheek. U leest eenvoudig het assortiment van uw GDS-leverancier in, en Apro selecteert vervolgens op het best passende label. Met één druk op de knop maakt u zowel het bestand voor uw GDS-leverancier aan als de recepten bij de patiënt in de historie. Hierdoor is elk bestand foutloos en zijn handmatige mutaties niet meer nodig.

De medicatie die buiten ‘de rol’ geleverd wordt, splitst Apro automatisch uit. Medicatie staat daar waar het hoort: in uw CF-order of in de uitvulbuffer, zo kan uw team er direct mee aan de slag.