Griepmailing

Ieder jaar halen miljoenen Nederlanders de griepprik. Hierdoor krijgt een groot aantal mensen geen of minder ernstige griep, maar dit betekent ook dat er jaarlijks miljoenen brieven worden verstuurd om al deze mensen uit te nodigen. Dit kost huisartsenpraktijken een hoop extra tijd en werk. En dat is zonde, want de verzorging van de jaarlijkse griepmailing kunt u eenvoudig en tegen lage kosten aan Promedico uitbesteden. Wij doen dit ieder jaar voor honderden praktijken, professioneel en ongeacht welk HIS u gebruikt.

U wordt door ons ondersteund bij de patiëntselectie en hoeft vervolgens nergens meer naar om te kijken. Van de integratie van alle patiënt- en vaccinatiegegevens tot het drukken, vouwen en verzenden van de brieven: Promedico regelt het graag voor u. De brieven worden opgemaakt in de stijl van uw praktijk waardoor deze goed herkenbaar zijn en uiteraard houden wij u gedurende het project op de hoogte van de voortgang.

Eenvoudige patiëntselectie en beschikbare e-learning

Om het selecteren van de juiste patiënten binnen uw eigen HIS extra makkelijk voor u te maken bieden wij e-learning aan. De e-learning leidt u stap voor stap door de patiëntselectie zodat u deze snel en eenvoudig kunt maken. Nadat wij de selectie hebben ontvangen nemen wij u verder al het werk uit handen.

Wat kunt u van ons verwachten

  • Ondersteuning bij de patiëntselectie doormiddel van e-learning
  • Integreren van naam- en adresgegevens van de patiënten
  • Integreren van vaccinatiedatum, -tijdstip en -locatie in de uitnodiging
  • Drukken van de uitnodigingen in standaard sjabloon of eigen ontwerp
  • Afdrukken van de uitnodigingen op het door de SNPG aangeleverde papier* (achterzijde automatisch bedrukt met infographic)
  • Vouwen van de uitnodigen en verpakken in vensterenveloppen
  • Verzenden via PostNL of verzenden van de verpakte uitnodigingen naar uw praktijk, zodat u zelf de uitnodging naar uw patiënten kunt versturen

Griepfolders vervangen door infographic

Voorheen had u altijd de mogelijkheid om griepfolders bij de SNPG te bestellen welke u met de brieven naar uw patiënten kon meesturen. Vanuit de overheid is besloten om de informatie uit de folders dit jaar in een andere vorm aan te bieden. In plaats van een folder is er dit jaar een infographic (informatieve illustratie) ontwikkeld. Samen met de uitnodigingsbrief geeft de infographic voldoende informatie aan de geïndiceerde patiënt. Door de overheid wordt gratis briefpapier aangeboden waarop op de achterzijde deze infographic is afgedrukt. Wanneer u de griepmailing door Promedico laat verzorgen plaatsen wij uw persoonlijke uitnodigingsbrief op de voorkant. Papier hiervoor kunt u via de webapplicatie van de SNPG zelf op basis van het aantal verwachtte uitnodigingen bestellen. In de applicatie is het eenvoudig mogelijk om aan te geven dat het papier dient te worden bezorgd bij de drukker van Promedico (u vinkt Promedico aan in de applicatie en het papier wordt automatisch voor u bezorgd bij onze drukkerij Impress in Woerden).

Voordelig tarief

Doordat wij jaarlijks voor ruim 500 praktijken de griepmailing verzorgen kunnen wij deze tegen een voordelig tarief aanbieden. Het drukken en versturen van uitnodigingen in stijl van uw praktijk kan al voor € 0,58 per uitnodiging (exclusief BTW). Wij versturen de griepbrieven uitsluitend via PostNL (basistarief PostNL in 2018 = € 0,83). U bespaart dus tijd en werk én de kosten voor uw praktijk blijven laag.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de brieven zelf te versturen. Dit kan al voor € 0,31 per brief (exclusief BTW en porto + 12,75 verzendkosten voor de verzending van de brieven naar uw praktijk).

Contact

Wilt u de griepmailing door Promedico laten verzorgen? Vul dan het aanmeldformulier snel in en stuur deze naar offerte@promedico.nl. Heeft u vragen over de griepmailing? Neem dan contact op met ons Projectbureau via 030 – 6016 620 of mailing@promedico.nl.

'Met jaarlijks 3500 uitnodigingen voor de griepvaccinatie is het heel belangrijk dat het gelijk goed gaat. Ik ben daarom heel blij dat Promedico deze mailing voor ons verzorgt.'

Carla Swart, Praktijkmanager

Deadlines en batches

De deadline voor het aanleveren van de patiëntselectie en het goedkeuren van de afdrukvoorbeeld is afhankelijk van de door u gekozen batch. U vindt de verschillende batches en bijbehorende data in het aanmeldformulier.