Over Promedico

Promedico is in 1985 ontstaan vanuit een groep huisartsen die zag dat automatisering de toekomst zou worden. Zo bleek! Een bevlogen huisarts ontwikkelde al ruim dertig jaar geleden Promedico-VDF voor de apotheekhoudende huisartspraktijk: één van de eerste softwareoplossingen voor de gezondheidszorg in Nederland. De nauwe samenwerking met Gebruikersvereniging Atlas startte in 1989, toen deze werd opgericht. Begin jaren negentig sloeg het enthousiasme voor ICT over op niet apotheekhoudende huisartsen, die ook gebruik gingen maken van het slimme systeem.

Na een aantal omzwervingen worden in 2001 de Stichting Automatisering Huisartsen en Promedico ICT BV opgericht en ontstaat de situatie zoals die nu nog is: een soepele samenwerking tussen de stichting, Promedico en Atlas, bekrachtigd met een mantelovereenkomst. Ook op technisch gebied word deze jaren vooruitgang geboekt. De eerste webbased oplossing voor huisartsen, Promedico-ASP, wordt gelanceerd en wordt direct omarmt door veel praktijken. In 2015 wordt Promedico mede-eigenaar van ketenondersteuningssysteem Care2U. De integratie van de eerstelijns gezondheidszorg gaat hiermee echt van start.

Het innovatieve karakter van Promedico zet zich de jaren daarna met flinke vaart voort. In 2016 neemt ’s Heeren Loo Zorggroep de nieuwe app MediSein in gebruik, die ondersteunt bij iedere stap in het toedienproces van medicatie. Tegelijkertijd is de ontwikkeling van het eerste farmaceutisch zorgsysteem Apro in volle gang. Het systeem dat distributie scheidt van zorg komt dit jaar op de markt, een stap waarmee Promedico weer dichter bij een regionaal zorgsysteem komt. Ook POH in HIS, de integratie van Care2U en Promedico-ASP, wordt nog dit jaar gerealiseerd.

Nog lang niet alle toekomstplannen van Promedico staan vast. Maar wat zeker is, is dat de organisatie vanuit passie voor de zorg blijft ontwikkelen. Samen met zorgverleners, partners én patiënten. Als onderdeel van een stichting is daar ook alle ruimte voor. De winst wordt namelijk geïnvesteerd in innovatie, waardoor we met ICT de gezondheidszorg naar een hoger niveau kunnen tillen.