Mijn GezondheidsPlatform

De samenleving verandert. De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg staan onder druk. De digitalisering neemt toe. En de burger? Die wordt geacht zelfredzamer te zijn en bepaalt steeds vaker zelf over zorg en ondersteuning.

Dat vraagt om meer inzicht in de eigen gezondheid, de mogelijkheid om zelf proactief aan de slag te gaan en de mogelijkheid om de regie meer in eigen handen krijgen. Mijn GezondheidsPlatform (MGP) maakt dit mogelijk.

 

Grip op de eigen gezondheid

MGP is hét online hulpmiddel dat gebruikers helpt om grip te houden op de eigen gezondheid; bijvoorbeeld door een eigen gezondheidsdossier bij te houden, gebruik te maken van online gezondheidscoaches en betrouwbare medische informatie te raadplegen. Daarnaast kunnen mensen met een chronische aandoening hun meetwaardes via MGP delen met hun behandelaars.

Functionaliteiten

Mijn Meetwaarden: Inzage in het eigen medisch dossier, meetwaarden worden op een overzichtelijke manier aan getoond. Bovendien kan men zelf eenvoudig meetwaarden toevoegen.

Mijn Plan: Inzage in de eigen gezondheidsdoelen die samen met de eigen zorgverlener opgesteld zijn. De eigen voortgang kan worden bijgehouden.

Mijn coaches: MGP biedt online ondersteuning bij zelfzorg. Meer bewegen, afvallen of stoppen met roken? Met Mijn GezondheidsPlatform kan zowel samen met de eigen zorgverlener als op eigen kracht hieraan worden gewerkt.

Veilige communicatie: Via Mijn GezondheidsPlatform kunnen gebruiker en zorgverlener op een betrouwbare en veilige manier communiceren. MGP kan ook zelfstandig, zonder de eigen zorgverlener worden gebruikt, vragen worden dan beantwoord door een arts of verpleegkundige.

Chronische aandoeningen

Wanneer een huisartsenpraktijk gebruik maakt van Mijn GezondheidsPlatform kunnen alle cliënten van deze praktijk hier zelfstandig gebruik van maken. Iedereen kan gebruikmaken van de algemene functies binnen Mijn GezondheidsPlatform. Daarnaast is MGP uitermate geschikt voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zo kunnen mensen met Diabetes, COPD, Astma en Hart- en vaatziektes gebruikmaken van een aantal extra functies, zoals het uitwisselen van medische gegevens met de huisarts of POH via MGP.

Mijn GezondheidsPlatform App

Altijd bij de hand: Mijn GezondheidsPlatform is er ook in de vorm van een app. Hiermee kunt u op uw smartphone onder andere afspraken maken en doelen stellen om uw gezondheid te verbeteren.

De belangrijkste Pro’s van MGP

  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem
  • Thuismetingen deelbaar met behandelaar
  • Veilig en vooraf beantwoorden van vragenlijsten
  • Online medisch dossier inzien en inzicht in metingen
  • Online afspraken maken en e-consult
  • Online coaching voor leefstijl
  • Online ondersteuning bij zelfzorg
  • Online medicatieoverzicht
  • Persoonlijke gezondheidsomgeving
  • Online herhaalmedicatie aanvragen

“Ik gebruik MGP om mijn meetwaarden in de gaten te houden en om mij voor te bereiden voordat ik naar de huisarts of praktijkondersteuner ga.”

Paul Borchers, gebruiker MGP.