Goed nieuws voor Promedico: alle gezondheidscentra van Arts en Zorg stappen eind 2015 over op het Huisartsinformatiesysteem (HIS) Promedico-ASP. Volgens Amon van den Borg, algemeen directeur van Arts en Zorg, passen de flexibiliteit en innovatieve eigenschappen van Promedico-ASP volledig bij de ambities van de zorgaanbieder.

 

Arts en Zorg biedt eerstelijns patiëntenzorg in 40 gezondheidscentra door heel Nederland. Nu maken deze centra nog gebruik van vier verschillende Huisartsinformatiesystemen (waaronder Promedico-ASP), maar onlangs werd besloten om vanaf eind 2015 voor één systeem te kiezen: Promedico-ASP. Daarmee stijgt het aantal patiënten (van Arts en Zorg) dat bediend wordt via Promedico-ASP van 80.000 naar ruim 180.000.

 

‘Meest flexibele systeem’
“Uit onderzoek blijkt dat Promedico-ASP het beste past bij onze behoeften en ambities”, zegt algemeen directeur Amon van den Borg. “Promedico is bereid te investeren in het meest flexibele en gebruiksvriendelijke HIS en heeft op tijd ingezien dat je alleen met een open structuur alle informatie snel kunt delen. Daarnaast is Promedico-ASP web based en zijn we in de toekomst verzekerd van real time data access. Daarmee wordt aan de belangrijkste voorwaarde voldaan om in de toekomst alle informatie – ook uit andere systemen – direct beschikbaar te maken voor de huisarts. Voor Arts en Zorg is Promedico dan ook méér partner dan leverancier, die écht waarmaakt wat ze belooft.”

 

‘Op de goede weg’
Commercieel Manager Marianne Dekker van Promedico is verheugd met de verregaande samenwerking. “Voor Promedico is dit een bevestiging dat we op de goede weg zitten”, zegt ze. “Ontwikkeling en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Alleen al daarom is een team van 10 softwarespecialisten elke dag bezig met de ontwikkeling van unieke toepassingen en applicaties, met als doel ons huisartseninformatiesysteem te blijven doorontwikkelen en aan te laten sluiten bij de (toekomstige) behoeftes van de zorgverlener en patiënt.”

 

Fotobijschrift
Pita van Arkel en Amon van den Borg, Algemeen Directeur Arts en Zorg, zetten hun handtekening