De afgelopen periode heeft het Promedico-ASP team hard gewerkt nieuwe functionaliteiten. Veelgehoorde klantwensen zijn in deze release opgenomen. Hieronder een kleine greep uit de verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in Promedico-ASP.

 • Chronisch/niet-chronische medicatie
  Tijdens de Promedico regiosessies kwam regelmatig ter sprake dat het chronisch/ niet-chronisch maken van medicatie erg omslachtig was. Vooral na migraties was dit een tijdrovende klus. In deze release hebben we dat een stuk makkelijker gemaakt.
 • Episoden Samevoegen
  Episoden Samenvoegen stond ook al lang hoog op de wensenlijst. Dit is veel eenvoudiger maar vooral ook veel logischer geworden.
 • Onderwerp correspondentie wijzigen
  Het wijzigen van het onderwerp van reeds gekoppelde correspondentie is in deze versie ook gerealiseerd.

Pilot

Binnenkort starten we een pilot voor twee nieuwe functionaliteiten. Deze komen na afronding beschikbaar voor alle gebruikers.

 • Pro-actieve aanmelding Patiëntportaal
       

Het patiëntportaal staat bij veel onze gebruikers de komende periode hoog op de agenda. We hebben daarom verbeteringen doorgevoerd in de koppeling hiermee. Zo hebben we samen met Pharmeon de mogelijkheid ontwikkelt om de aanvraag voor het patiëntportaal direct te starten vanuit Promedico-ASP.

 • Bijlagen bij e-consult
  Bijlagen van het e-consult komen voortaan in Promedico-ASP terecht en zijn terug te vinden bij de correspondentie.

Op de planning

Op de dit moment werken we aan een mogelijkheid om de export naar VIP-Calculus geautomatiseerd aan te leveren. Verder zijn wij aan de slag met de module voor pneumokokkenvaccinatie en online inzage in het patiëntdossier (OPEN).

Kortere ontwikkelcycli

Om sneller in te spelen op wensen en eisen, hebben we de releasecyclus aangepast. We streven ernaar om elke maand met een nieuwe versie van Promedico-ASP te komen. Dit betekent dat je als gebruiker sneller profiteert van aanpassingen en nieuwe functionaliteit. Wat er door ons opgepakt wordt, wordt mede door jullie bepaald dus blijf je wensen met ons delen.