In tijd van corona is het lastig om ‘live’ contact te houden met uw patiënten. Beeldbellen maar ook chatten zijn goede alternatieven. In Nederland zijn er veel opties beschikbaar voor het verlenen van zorg op afstand.

We hebben een aantal goede en betrouwbare mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Gebruikers van een E-zorg Zorgmessenger account beschikken automatisch ook over beeldbellen en veilig chatten. Standaard krijgt u 2 licenties bij een E-zorg verbinding. Meer informatie kunt u vinden op de website van E-zorg.
  • Met een account voor Enovation Zorgmail kunt u veilig en betrouwbaar chatten met uw patiënten. Meer informatie over deze oplossing vindt u op hun website.
  • Pharmeon introduceerde vorige week hun beeldbel-oplossing samen met WeSeeDo en KPN. Deze gebruiksvriendelijke oplossing is veilig en eenvoudig te installeren. Later dit jaar wordt de oplossing geïntegreerd in het patiëntportaal en Uw Zorg online app. Lees verder voor meer informatie. Voor vragen over beeldbellen kunt u contact opnemen per e-mail helpdesk@pharmeon.nl.

LHV publiceerde een artikel over beeldbellen en videoconsult op hun website waarin ze antwoord geven op veelgestelde vragen en praktische handvatten geven voor het maken van een keuze uit de vele beschikbare opties.