Volledig geïntegreerd.

Promedico-VDF is het enige huisartsinformatiesysteem (HIS) met een volledig geïntegreerd apotheekgedeelte. Hiermee maken apotheekhoudende huisartsen een kwaliteits- en efficiencyslag. Dubbele handelingen bij invoer of gegevens die niet op elkaar aansluiten is verleden tijd. Met Promedico-VDF kunt u veel tijd besparen.

Lees meer →

De PRO‘s van Promedico-VDF

L

Overzichtelijk

Met Promedico-VDF worden eenvoudig overzichtelijke werklijsten gemaakt. Plannen van de werkzaamheden is hierdoor een fluitje van een cent. Praktisch en snel.

L

Intuïtief

Promedico-VDF is speciaal ontwikkeld voor de apotheekhoudende huisarts. Het systeem ondersteunt de werkprocessen van zowel de huisarts, de praktijkondersteuner als de assistent optimaal. Met een intuïtieve gebruikersinterface. Gebruiksvriendelijk en intuïtief.

L

Volledig geïntegreerd

Er is geen dubbele invoer en er zijn geen dubbele handelingen nodig om zowel bij huisarts- als apotheekgegevens te komen. Promedico-VDF is het enige HIS met een volledig geïntegreerd apotheekgedeelte. Efficiënt en betrouwbaar.

L

Inzicht

Nooit meer nee hoeven zeggen tegen patiënten zonder overbodige voorraden. Promedico-VDF geeft altijd een up-to-date inzicht in de medicijnvoorraad en de houdbaarheidsdatum van de medicijnen. Klantvriendelijk en kostenefficiënt.

Toe aan een HIS met een geïntegreerd apotheekgedeelte?

Promedico-VDF biedt naast een goede basisinrichting, een aantal aanvullende modules om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. We hebben de modules op een rijtje gezet.

Proactief herhalen

Optimale service en efficiënter apotheek houden
Met de module Proactief herhalen is het mogelijk om per patiënt en per medicatie in te stellen of een recept automatisch proactief herhaald moet worden en wat de herhaalfrequentie is. Hiermee wordt de service aan patiënten verbeterd, is er meer tijd voor persoonlijk contact, is er beter inzicht in therapietrouw, is er minder voorraad nodig en worden de werkprocessen in de apotheek optimaal in ingericht.

Central Filling

Werkdruk in de apotheek verlagen
Is de werkdruk in de apotheek hoog, te hoog wellicht, als het gaat om het bereiden, pakken en controleren van medicatie? Dan is Central Filling (of een van de varianten) mogelijk een oplossing. Central Filling neemt namelijk veel werk uit handen. Het kan allemaal in combinatie met Promedico-VDF.

Baxteren

Tijd besparen en kwaliteit verbeteren
Zorginstellingen vragen steeds vaker om per patiënt verpakte geneesmiddelen. Daarnaast zijn er ook zelfstandig wonende patiënten die hun medicatie op deze manier geleverd moeten krijgen. Met de Baxtermodule wordt snel en eenvoudig aan dit verzoek voldaan. Zo wordt de dienstverlening geoptimaliseerd en tijd bespaard. Bovendien komt deze manier van werken de patiëntveiligheid ten goede.

Elektronische toedienregistratie

Altijd toegang tot actuele medicatie-informatie
Door de integratie met elektronische toedienregistratie-apps wordt makkelijker geschakeld met (thuis)zorgmedewerkers. Zij hebben hiermee altijd het meest actuele medicatieoverzicht van hun cliënt bij de hand. Wijzigingen en nieuw voorgeschreven medicatie zijn direct digitaal zichtbaar in de app van de zorgmedewerker. Gevolg: het aantal toedienfouten vermindert en de medicatieveiligheid blijft gewaarborgd.

ProOrder

Geen omkijken naar voorraadbeheer
De voorraadmodule van ProOrder houdt bij hoeveel van elk medicijn op voorraad is en hoe lang het nog houdbaar is. De voorraad- en tellijsten zijn altijd up-to-date en betrouwbaar. Bovendien bestelt ProOrder automatisch medicatie als de voorraad een zelf ingestelde ondergrens heeft bereikt. Dit gebeurt geheel digitaal, onafhankelijk van de groothandel waar wordt besteld.

Patientportaal

Online dossierinzage
Met een patiëntportaal krijgen patiënten online inzage in hun medisch dossier. Daarnaast zorgt het voor een betere bereikbaarheid doordat ze gezondheidsvragen kunnen stellen op het moment dat het hen goed uitkomt. Verder biedt een portaal de mogelijkheid om online een afspraak te plannen en eenvoudig herhaalmedicatie aan te vragen. Promedico-VDF biedt standaard integraties met het patiëntportaal van Pharmeon.

VAAS

VDF as a Service

VDF as a Service, ontzorgt de apotheekhoudende huisarts op het gebied van ICT. Promedico-VDF wordt binnen dit concept (VAAS) als dienst aangeboden binnen een beveiligde omgeving waar gebruikers altijd en overal toegang toe hebben. Ook de werkplekken en kantoorautomatisering van de praktijk worden beheerd en onderhouden. Wel zo makkelijk.

“Geen omkijken meer naar back-ups en updates. Ideaal.”

Dr. Robert Wladasch, Apotheekhoudende Huisarts in Haarle.

Doordat het huisartsinformatiesysteem (HIS) en de kantoorautomatisering niet meer draaien op een lokale server in de huisartspraktijk, maar op centrale servers, worden back-ups en updates voor de praktijk uitgevoerd. De hosting en het netwerkbeheer worden verzorgd door Techni Team. De beveiligde datacenters staan in Nederland waardoor ze onder de Nederlandse wetgeving vallen. Voor toegang tot deze servers wordt gebruikgemaakt van een beveiligde dataverbinding. De medische gegevens worden op verschillende fysieke locaties opgeslagen. Zo is de continuïteit gewaarborgd.

De voordelen van VDF as a Service

L

Updates en back-ups van Promedico-VDF en stamtabellen worden verzorgd

L

Altijd en overal toegang tot Promedico-VDF middels een beveiligde verbinding

L

Betere performance (snelheid) van Promedico-VDF

L

Één aanspreekpunt voor alle ICT

L

Vooraf afgesproken totaalkosten

L

Automatisch voldoen aan alle eisen die aan zorgsystemen worden gesteld

L

Medische gegevens worden op verschillende fysieke locaties opgeslagen

Lokale ICT

Apotheekhoudende huisartsen hebben de optie om lokaal gebruik te maken van een VAAS-gecertificeerde ICT-dienstverlener voor hun kantoorautomatisering. Deze VAAS-partners zijn gecertificeerd en beschikken over kennis en ervaring van zowel VDF als werkplekautomatisering, en zijn bekend met apotheekhoudende huisartsenpraktijken. Neem contact op met TechniTeam voor de VAAS-partner in jouw regio.

diensten

Praktijkwijziging

Neemt een andere huisarts binnenkort de praktijk over? Wordt de praktijk gesplitst of ga je samenwerken met een andere huisarts? Geef dit dan tijdig aan ons door. Omdat wij tijdens dit proces afhankelijk zijn van verschillende instanties, hanteren we een gemiddelde doorlooptijd van 8 weken.

Vernieuwing UZI-servercertificaat

Iedere drie jaar moet het UZI-servercertificaat van de praktijk worden vernieuwd. Als dit niet op tijd wordt gedaan, is een praktijk tijdelijk niet beschikbaar via het LSP en kan er geen informatie opgevraagd of aangemeld worden. Andere zorgverleners kunnen ook geen gegevens bij de praktijk opvragen. Een ongewenste (en onwerkbare) situatie. Promedico zorgt dat de vernieuwing altijd tijdig word aangevraagd. Met onze UZI-dienst ben je verzekerd van een geldig certificaat. 

Neem contact op met mij

diensten

Masterclasses

Al je vragen worden beantwoord én je bent na het volgen van een masterclass meteen op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Of je reeds bekend bent met Promedico-VDF of het systeem pas net kent; een masterclass helpt je om net een stapje verder te gaan, waardoor je nóg prettiger en eenvoudiger kunt werken.

masterclass

Inschrijven online masterclass VDF

De masterclasses duren twee uur en worden gehouden tussen 18:30 en 20:30 uur. Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Zodra er weer een aanmeldmogelijkheid is, kan je je via deze pagina inschrijven.

Jaren marktleider

Dagelijkse gebruikers

Dagelijks aantal receptverwerkingen

Journaalregels per dag vastgelegd

Systeemeisen

Wat heb je nodig?

Voor een optimale werking van het systeem verwijzen wij naar het document dat je hier kunt downloaden.

Samen sta je sterk

Technologiepartners & integraties

Promedico werkt samen met technologiepartners aan de beste oplossingen en integraties voor onze klanten.
In combinatie met onze software haal je zo het optimale uit de automatisering van jouw werkprocessen.

Nieuws

Het laatste nieuws en verhalen over VDF vind je hier

Je vindt hier een overzicht van alle nieuwsberichten en verhalen van en over Promedico-VDF.

Meer nieuws →
Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe bedrijfsnaam  Vanaf begin 2023...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

VDF klanten aan het woord

 

Ruim dertig jaar ervaring als huisarts en als gebruiker van Promedico-VDF

Kees van Blooijs is al ruim dertig jaar apotheekhoudende huisarts in Leimuiden. Vanaf het begin maakt hij binnen zijn praktijk gebruik van Promedico-VDF. Op 1 juli draagt hij het stokje over aan Farshid Afsharzada. We spraken hem over zijn leven als huisarts en...

VDF vast factor bij Apotheekhoudende Huisartsen Giethoorn

Toen ze pas 9 jaar was wilde ze al dokter worden. Inmiddels werkt ze al ruim 16 jaar met veel plezier als apotheekhoudende huisarts bij Apotheekhoudende Huisartsen Giethoorn. Het beeld dat Hanneke Tan-Koning schetst van haar collega’s en de praktijk waar zij werkt is...

Positieve ervaringen met ‘VAAS’ in Kloosterhaar

‘VDF as a Service’, oftewel VAAS, is een service van Promedico en ICT dienstverlener Techni Team die gebruikers van Promedico-VDF volledige ontzorging op het gebied van hardware biedt. Gebruikers van deze service hebben geen omkijken meer naar al hun...

Wat klanten zeggen

Ontdek de ervaringen van onze klanten.

Met de assistentenmodule heb je goed overzicht van de patiënt: gegevens als deelcontacten, correspondentie, medicatie, memo’s en afspraken staan overzichtelijk op één scherm. Een ander groot voordeel is, dat je eenvoudig vragen aan de huisarts kan stellen via de overlegfunctie. De arts reageert wanneer het uitkomt. Het antwoord is altijd terug te vinden in het overzicht van de module, maar kan je ook als deelcontact overnemen in het dossier. Erg handig!

Cilia Buskermolen Apothekersassistente
Cilia Buskermolen

Ik zou iedereen willen adviseren te kiezen voor Hosting. Je hebt geen omkijken meer naar het uitvoeren van back-ups en updates. Dat wordt allemaal voor je geregeld.

Kees van Blooijs Apotheekhoudende Huisarts in Leimuiden
Kees van Blooijs

Tot op de dag van vandaag sta ik nog altijd achter mijn keuze voor Promedico-VDF.

Kees van Blooijs Apotheekhoudende Huisarts in Leimuiden
Kees van Blooijs

Met VDF-As-A-Service hebben we geen omkijken meer naar back-ups en updates. Ideaal.

Dr. Robert Wladasch Apotheekhoudende Huisarts in Haarle
Dr. Robert Wladasch

Een prettig systeem, helemaal gericht op de workflow van ons soort praktijken.

Hannneke Tan Apotheekhoudende Huisarts in Giethoorn
Hannneke Tan