Als ik werk met APRO, geniet ik van de logica
10 september 2019

“APRO werkt logisch en het voorkomt dat je oplossingen bedenkt die veel tijd kosten. Je houdt meer tijd over om inhoud te geven aan je vak!” Frank de Ligt werkt in Service Apotheek Holendrecht sinds enkele maanden met farmaceutisch zorgsysteem (FZS) APRO. “Je raakt er zo aan gewend: na drie maanden wil ik niet meer terug. Werken met APRO geeft rust. Natuurlijk zie ik soms zaken die nog beter kunnen, maar als nieuwe gebruiker zit ik daar bovenop. Ik denk mee en speel een rol in de ontwikkeling. En die gaat snel: iedere maand komen er nieuwe functionaliteiten bij.”

Service Apotheek Holendrecht ligt in een multiculturele woonwijk in Amsterdam Zuidoost: aan een plein naast een gezondheidscentrum tegenover een winkelcentrum. De moderne apotheek oogt open en overzichtelijk.

Goede organisatie nodig voor kwaliteit

Apotheker De Ligt: “Belangrijk voor mijn apotheek vind ik een goede organisatie en goed ingerichte processen. Dat zijn namelijk voorwaarden om kwaliteit te kunnen leveren. Kwaliteit voor mijn patiënten, maar ook voor mijn team, voor zorgverzekeraars en voor collega’s zoals de huisartsen.”

“Mij gaat het erom, dat de patiënt een goed gevoel heeft bij mijn apotheek. Doordat hij goede zorg ervaart, betrouwbaarheid en efficiency. Met bijvoorbeeld korte wachttijden doordat wij efficiënt werken. En dat mijn team plezier beleeft aan het werken in een goed georganiseerde apotheek. Daarnaast beoordelen zorgverzekeraars mij op de kwaliteit van zorg die mijn apotheek levert, net zoals huisartsen in de omgeving dat – terecht – doen.”

Een ideaal zorgsysteem ondersteunt

“Een zorgsysteem in de apotheek moet doen wat je ervan verwacht. Een farmaceutisch zorgsysteem hoort optimaal aan te sluiten bij het werk: zowel medisch-farmaceutisch als logistiek.”

“Voor mij golden meer redenen om te gaan werken met APRO. Op de eerste plaats mijn visie dat een FZS apotheekprocessen logisch en efficiënt moet ondersteunen. Ten tweede de tekortkomingen van andere informatiesystemen. Ik beschouw APRO dan ook als een goed initiatief. Het goede zit hem in overzichtelijk werken, papierloos én open: APRO communiceert met allerlei systemen. APRO maakt ‘workarounds’, extra schillen en extra schermen in één klap overbodig.”

Het goede zit hem in overzichtelijk werken, papierloos en open: APRO communiceert met allerlei systemen
“De medicatiebewaking werkt nu nog conform de klassieke bewaking zoals gedefinieerd in de G-standaard maar sorteert al voor op Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) en het medicatieproces 9.0.”

Frank de Ligt

Frank de Ligt

Apotheker

Apotheek Holendrecht

De klant aan het woord

Meer verhalen

Je vindt hier nog meer verhalen van onze klanten. Ze vertellen openhartig over hun ervaringen met onze oplossingen.

Succesverhaal apotheekgroep Maastricht – Apotheek Heer

Succesverhaal apotheekgroep Maastricht – Apotheek Heer

APOTHEEK HEER Werkt met:APRO Plus, incl.Track & Trace. Apotheek Heer houdt met APRO meer tijd over voor de zorg van patiënten Als apotheekgroep van drie apotheken in Maastricht is apotheek Heer samen met Straver en Heerderrein overgestapt van...

Tijdwinst met APRO Plus

APOTHEEK GROENVELD AIS in gebruik: APRO Plus met Track & TraceIn 2019 is Jack Wolters,...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.